Tässä sarjassa esitellään Kodin Kuvalehden lukijablogeja.

Harrastusmutsi-blogin kirjoittaa esittelee sivuillaan itsensä näin:

”Olen reilu kolmekymppinen, kolmen aktiivisen alakoululaisen, äiti pääkaupunkiseudulta. Blogissa kirjoittelen elämästämme erilaisten harrastusten pyörteissä ja kaikesta niihin liittyvästä.”

Bloggaaja kertoo, että lasten lisäksi perheeseen kuuluu myös mies.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Koska aloitit bloggaamisen ja miksi?

Aloitin viime syksynä. Halusin jakaa tunteitani ja ajatuksiani nykyisestä elämäntilanteesta. Pikkulapsiarjesta kertovia blogeja on paljon, mutta en löytänyt yhtään omaan elämäntilanteeseen sopivaa, niinpä päätin aloittaa sellaisen itse.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Miksi nimesit blogisi Harrastusmutsiksi?

Tuntui, että elämä pyörii vain lasten harrastuksien ympärillä. Siitähän se ajatus lähti.

Mitä kaikkia lajeja perheessänne harrastetaan?

Muodostelmaluistelua, ringetteä, partiota, balettia ja yleisurheilua. Lisäksi epävirallisemmin lenkkeilyä, lukemista, käsitöitä ja kalastusta.

Harrastatko itsekin jotain vai kertooko blogi lapsista?

Pääosin lasten harrastuksista ja siitä, miten ne vaikuttavat vanhempienkin elämään. Mukana on myös yleisempää pohdintaa harrastamisesta. Väliin mahtuu vähän omiakin touhua, ehkä ensi syksystä lähtien niistä vielä enemmän.

Mikä sinusta on harrastuksissa parasta?

Lasten harrastuksissa parasta on nähdä lapsen into ja ilo. Minua ilahduttaa myös se, että lapset ovat löytäneet liikunnan riemun.

Entä pahinta?

Kuljetusrumba! Ollaan liian harvoin koko perhe kotona yhtä aikaa.

Joidenkin mielestä lapsilla ei pitäisi olla liikaa harrastuksia tai ainakaan liian nuorena. Mitä sanot?

Olen ehdottomasti samaa mieltä, vaikka ei ehkä heti uskoisi. Lapsille on tärkeää jäädä rauhaisaa aikaa leikkiä ja olla kotona. Lapsen omaa jaksamista ja intoa kannattaa myös kuulostella tarkalla korvalla, toisille sopii enemmän menoa kuin toisille. Meillä esikoinen voisi olla aina menossa, mutta keskimmäinen ja kuopus kaipaavat paljon kotoilua.

Käytännössä tämä järjestetään meillä niin, että toinen vanhempi on kerrallaan kuljetusvastuussa ja muu perhe voi olla kotosalla. Myös kimppakyydit joukkuekavereiden kesken ovat huippuja.

Onko elämääsi tullut vuoden aikana jotain uutta?

Viimeiseen vuoteen on mahtunut paljon surua ja murhetta, mutta myös iloa ja rakkautta. Omat opinnot etenevät vauhdilla, ja kuopuskin aloitti koulun. Arki rullaa vauhdilla.

Viime syksynä alkoivat kaikki tytöt harrastaa enemmän ja tosiaan hetken tuntui, että harrastukset valtaavat koko elämän. Onneksi tähänkin löytyi tasapaino.

Haaveiletko jostain?

Haaveilen jatkuvasti matkustamisesta. Vielä olisi niin monta kiinnostavaa paikkaa nähtävänä.

Luetko toisten blogeja?

Etsin usein blogeja, kun haluan lukea ihmisten kokemuksia tai ajatuksia jostain tietystä asiasta. Myös Kodin Kuvalehden blogiyhteisön blogeja tulee luettua.

Mitkä ovat lempiohjelmiasi telkassa?

Marja Hintikka Live taisi olla suosikkina, harmittavasti nyt tauolla. Tällä hetkellä katson Sykettä ja toisinaan miehen kainalossa Poliiseja.

Millä rentoudut?

Lukemalla kirjoja. Olen ilmiömäinen lukija, vaikka ympärillä olisi hulinaa ja hyörinää. Ja kyllähän telkkarinkin katselu sohvalla löhöten rentouttaa, silloin kun sieltä hyvä ohjelma sattuu tulemaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla