Tässä juttusarjassa esitellään Kodin Kuvalehden lukijabloggajia. Tällä kertaa vuorossa Kieputusta!

KK:n netissä lukijablogia nimeltä Kieputusta pitää nelikymppinen, viiden lapsen koti- ja sijaisäiti. Blogisivuillaan hän kertoo opettelevansa arkirumban kieputuksessa pitämään parempaa huolta myös itsestään.

Kuka olet ja mitä kaikkea elämääsi kuuluu?

"Olen Katri, nelikymppinen kotiäiti. Verottajan mukaan ammattina on perhehoitaja, tutummin sijaisäiti. Jäin pois päivätyöstä, ja kohta kuusi vuotta lapset ja koti ovat vieneet lähes kaiken aikani. Nyt yritän opetella pitämään parempaa huolta myös itsestäni. Perheeseeni kuuluu mies, yksi itse tehty teinipoika ja neljä sijoitettua lasta, joista vanhin on jo täysi-ikäinen. Nykyisin yritän kuntoilla aamujen vapaat hetket, iltaisin istun käsityön kanssa omassa nurkassani. Keväällä aloitan puutarhakauteen valmistautumisen kylvämällä erinäisiä kasveja esikasvatukseen, kesäisin vietän paljon aikaa omalla pihalla."

Miten innostuit bloggaamisesta?

"Syksyllä, kun aloittelin omaa ryhtiliikettä, huomasin, että KK:n sivuille voisi perustaa oman blogin. Siitä se ajatus lähti. Haluan, että ajatukset ovat jossain tallessa ja voin lukea omia tuntemuksiani myöhemmin uudestaan. Toivon, että joskus tämä kaikki taistelu on taakse jäänyttä elämää."

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Mistä kirjoitat blogeissasi ja miksi?

"Blogi on lähinnä oma päiväkirja. Omia ajatuksia ja tuntemuksia laihduttavana naisena, äitinä ja vaimona. Ehkä vähän itseterapiaa, sijaisäitinä oleminen ei aina ole helppoa. Kaikkea ei tietenkään voi kirjoittaa, ja osa teksteistä jää luonnosasteelle odottamaan oikeaa aikaa."

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mistä blogeista pidät itse?

"Seuraamani blogit vaihtelevat aika paljon vuodenaikojen ja omien fiilisten mukaan. Tykkään tavallista arkea ja elämää sisältävistä blogeista, sellaisista saa itselleen vertaistukea. Liian kiiltokuvamaiset blogit jäävät minulta lukematta. Itselläni on gluteeniton ruokavalio, ja seuraan muutamaa ruokablogia, joista saan vinkkejä omaan ruokailuun ja leivontaan. Käsityöblogeista saan uusia ideoita ja puutarhablogeista pihalle vinkkejä."

Miten rentoudut?

"Tässä elämänvaiheessa pitää nauttia pienistä hetkistä rauhassa. Olen oppinut nauttimaan liikunnasta, ja  parasta on hyvän treenin jälkeen istua kuntosalin infrapunasaunassa puoli tuntia ilman kiirettä. Iltaisin, kun lapset ovat viimein nukahtaneet, istun omalle paikalleni käsityön ja läppärin kanssa. Kausipaikalla enimmäkseen oleva asuntovaunu on hyvä paikka kotoa irrottautumiseen, ruuan laittaminen ulkona ja käsin tiskaaminen ovat mukavaa vaihtelua normaaliin arkeen verrattuna. Suunnilleen kerran kuukaudessa olevat melkein vapaat viikonloput olen opetellut olemaan tekemättä kotitöitä."

Mistä unelmoit?

"Viikon (tai kahden) loma aviopuolison kanssa kahdestaan jossain lämpimässä olisi tervetullutta vaihtelua. Keittiö ja koko talo tarvitsisi pintaremonttia. Tästä johtuen unelmoin lottovoitosta ja isommasta talosta (tai pihasta), ainaisesta kesästä ja siitä, että suklaata voisi syödä niin paljon kuin haluaa lihomatta!"

Tutustu Katrin Kieputusta-blogiin tästä!

Myös näitä blogeja Katri seuraa:

Ku ite tekee

Missä neuloimme kerran

Neulova narttu

Gluteenitonta leivontaa

Talo ja meri

Leijonaemojen blogi

Amandan tuvan tunnelmia

Sisältö jatkuu mainoksen alla