Mathilda-hieho odottaa maanviljelijän vaimon kanssa joulun tuloa, emäntä jalka kipsissä.
Mathilda-hieho odottaa maanviljelijän vaimon kanssa joulun tuloa, emäntä jalka kipsissä.

Tässä juttusarjassa esitellään Kodin Kuvalehden lukijablogeja.

"Blogi kertoo elämästä maanviljelijän vaimona hullunkurisessa perheessä..."

Maanviljelijän vaimo on Kodin Kuvalehden sivuilta löytyvä lukijablogi, jota pitää 45-vuotias Hanna. Hän kirjoittaa elämästään ja sen sattumuksista, joihin voi tavallisena päivänä kuulua esimerkiksi suloisen vasikan syntymä. Tutustu Hannaan ja hänen arkeensa: 

Kuka olet ja keitä perheeseesi kuuluu?

"Olen maatalousyrittäjä, koulutukseltani terveydenhoitaja. Isäntä on saman ikäinen kuin minä, 45-vuotias, ja koulutukseltaan agrologi. Perheeseemme kuuluu 14-vuotias tytär ja 16-vuotias poika. Meillä on pieni lypsykarjatila Kanta-Hämeessä."

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Miksi aloitit bloggaamisen?

"Perustin blogin hetken mielijohteesta. Tykkään valokuvaamisesta, ja kouluaikoina pidin myös kirjoittamisesta. Saa nähdä, mitä tästä seuraa."

Millaisia lukijoita blogisi voisi kiinnostaa?

"Kirjoitan tekstejäni kaikille, joita kiinnostaa huumorilla höystetty maalaiselämä."

Mikä on oma lempiblogisi?

"Seuraan blogia Janan ja muiden elämää. Se on meidän oman lehmityttömme blogi, joka kertoo navettamme asukeista."

Miten päädyit maanviljelijän vaimoksi?

"Sattumalta – minusta ei koskaan pitänyt sellaista tulla. Olin nuorena hoitajana lähdössä Englantiin töihin, mutta kävikin niin, että sain osuman Amorin nuolesta. Miehessä ei ollut mielestäni mitään muuta vikaa kuin se, että hän oli maanviljelijä, jolla oli kaiken kukkuraksi lehmiä! Minä en todellakaan ollut mitään emäntätyyppiä, osasin hädin tuskin keittää perunoita. Rakkaus kuitenkin voitti ja Siperia opettaa. Nykyään osaan jo tehdä muusiakin."

Mitä teet työksesi?

"Kävin tilan ulkopuolella töissä terveydenhoitajana 14 vuotta, kunnes olin kypsä ottamaan emännän pestin vastaan. Lapset olivat tuolloin pieniä koululaisia. Oli hienoa, kun sain olla kotona laittamassa heitä kouluvalmiiksi ja olla kotona myös vastaanottamassa heidät. Elämänlaatumme parani, kun enää ei ollut koko ajan kiire."

Millaista arkesi nykyään on?

"Siihen kuuluu siivousta lypsyjen välillä ja jälkeen. Pyykkäystä, kokkausta, tiskausta, kuskausta, paperihommia, piha- ja peltohommia, polttopuuhommia. Vastapainoksi harrastan putkirullausta ja kuorolaulua. 

Tilallamme käy myös tarvittaessa iso liuta väkeä, joiden avustajina toimimme. Täällä saattaa vierailla esimerkiksi siementäjä, eläinlääkäri, tuotantoneuvoja, sorkanleikkaaja tai vaikkapa EU-tarkastaja."

Mistä pidät?

"Lehmien lypsämisestä ja navetalla touhuamisesta, vaikka ei minusta kunnon karjaihmistä koskaan tulekaan. Siis sellaista, joka tietää jo korvan asennosta, mikä lehmää vaivaa. Isännästäkin tykkään – hän saa minut yhä nauramaan, joka päivä."

 

Tutustu Maanviljelijän vaimo -blogiin täällä!

Kodin kuvalehden facebook-sivuilla oli kritisoitu, miksi hieho on sidottu puuhun kiinni, ja mikä emäntä se sellainen on, joka seisoskelee keppien kanssa puuhun sidotun hiehon vieressä...

No, nilkka murtui navetalla kesken lypsyn ja hieho sidottiin kuvauksen ajaksi puuhun kiinni, ettei se virtapuuskissaan päässyt tönäisemään yksijalkaista emäntää kumoon...?

Ja toden totta, emäntää tuuraa toistaiseksi navetassa lomittaja. Lehmien lypsy kun ei tällä jalalla oikein onnistu.

  • ylös 11
  • alas 5
Sisältö jatkuu mainoksen alla