Tässä juttusarjassa esitellään Kodin Kuvalehden lukijablogeja.

"Blogin nimi ”Maan korven kulkijoita” tuo mieleen käsi kädessä kulkevat lapset ylittämässä vaarallista rotkoa. Taustalla enkeli antamassa turvaa.

Tässä blogissa yhdistetään kirjoittajan omaa elämänkokemusta, psykologista tietoa ja hengellistä pohdintaa. Kirjoittajan elämän haasteet liittyvät esimerkiksi siihen, kuinka selvitä ristiriitaisista tunteista suhteessa omaan lapsuuteensa, vanhan äitinsä hoitamiseen ja omaan ikääntymiseensä."

Eija Honkala on eläkkeellä oleva helsinkiläinen psykologi ja psykoterapeutti. Hän on myös kolmen aikuisen lapsen äiti sekä 90-vuotiaan äidin tytär. Tutustu Eijaan:

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Mistä blogisi kertoo?

"Kerron blogissani ikäisteni, noin 70-vuotiaiden naisten elämästä. Tarkastelen kriittisin mutta lempein silmin, miltä tuntuu olla ikääntynyt nainen, neljän pienen lapsen mummo sekä 90-vuotiaan kaukana asuvan äidin ainoa tytär. Yritän miettiä, mistä ikäiseni naiset unelmoivat ja mitä he pelkäävät."

Mitä blogisi nimi tarkoittaa?

"Maan korven kulkijoita" kertoo myötätunnostani kivikkoisia polkuja tallaavia kohtaan. Niitä kulkijoita olemme kaikki, myös minä: jokainen on välillä eksyksissä kuin pieni ja pelokas lapsi. Tästä ajatuksesta tuli mieleeni tunnettu kuva rotkosta, jossa taustalla seisova suojelusenkeli levittää kätensä lasten ympärille kuin antaen lupauksen huolenpidosta ja rakkaudesta. Siihen haluaisin itsekin luottaa elämässäni."

Kenelle kirjoitat?

"Samanlaisessa elämänvaiheessa eläviä naisia on paljon, joten arvelen, että blogini voisi kiinnostaa heitä."

Miksi aloitit bloggaamisen?

"Kirjoitin ensimmäisen tekstini äidistäni. Olen pohtinut viime vuosina paljon suhdettani äitiini ja pelännyt näkeväni hänessä itseni. Ihmettelen sitä, miten tunteeni vaihtelevat vihasta ja ärtymyksestä myötätuntoon, kun olen hänen kanssaan. Joudun ottamaan kantaa hänen hoitoonsa liittyviin asioihin, ja tiedän, että äitini on vaikea hoidettava. Hän ei kuitenkaan tarkoita pahaa – hän ei vain osaa katsoa asioita muiden kannalta, koska on itse usein hätääntynyt.

Tuon ensimmäisen tekstin kirjoitin niistä yhteentörmäyksistä, joita äitini hoitaminen aiheuttaa. Samalla pohdin, missä määrin vanhuksen omaa tahtoa ja itsemääräämisoikeutta pitäisi kuunnella. Tekstini sai paljon vastakaikua, mikä paljastaa tällaisten ongelmien yleisyyden vanhustenhoidossa."

Mikä on oma lempiblogisi?

"Tutustumiseni blogien maailmaan alkoi kauan sitten blogista Puuman puuhat, jonka kirjoittaja kuvasi kissansa Puuman elämää. Eläytyminen kissan ajatusmaailmaan tapahtui niin hauskasi ja oivaltavasti, että tulin aina hyvälle tuulelle blogia lukiessani. Opin myös, että kirjoittamisen tyyli on bloggaamisessa tärkeintä. Tekstin pitää sujua, sanavalinta on parhaimmillaan hauska ja kuvat tekstiä elävöittäviä. Kunpa pystyisin itse samaan joskus!"

Mitä teet vapaa-aikanasi? 

"Olen eläkkeellä, mutta haluan edelleen seurata, mitä omalla alallani tapahtuu. Käyn kuuntelemassa luentoja, joista bloggaan mielenterveysyhdistys Helmi ry:n sivuilla. Harrastan myös kirkkolaulua, ja kirjoittaminen on ollut elämässäni läsnä lapsuudesta saakka. Matkustan mielelläni, joskin matkat päättyvät joskus myös katastrofaalisiin mielialoihin. Televisiosta katson Solsidania ja Pokka pitää -sarjaa, jonka Hyasinth-hahmo oli pitkään suosikkini." 

Keitä perheeseesi kuuluu? 

"Aviomies, kolme aikuista lasta, neljä lastenlasta sekä ylipainoinen Esko-kissa. Onnellisimmillani olen, kun kuulen lastenlasteni olevan tulossa käymään."

 

Lue Maan korven kulkijoita -blogia täällä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla