"Parasta minussa? Aitous, herkkyys ja sinnikkyys. En luovuta helposti, olen leijona kissanpennun muodossa!"
"Parasta minussa? Aitous, herkkyys ja sinnikkyys. En luovuta helposti, olen leijona kissanpennun muodossa!"

KK:n Rakkautta yli nelikymppiselle -sarjassa etsitään kumppania tositarkoituksella. Isän kuolema pakotti Minna Malinin tekemään jotain itselleen ihan uutta.

Tamperelainen Minna Malin, 41, työskentelee sihteeriharjoittelijana lakitoimistossa. Hänen perheeseensä kuuluu Alzheimerin tautia sairastava äiti.  Hän on ollut sinkkuna reilusti yli kymmenen vuotta.

Minna harrastaa rotukissoja ja niiden kasvatusta, arkiliikuntaa, lukemista ja kieliä.

"Olin vuosia äitini omaishoitaja. Vaihdoin vaippoja, valvoin öitä ja mietin jatkuvasti, onko tänään taas se päivä, kun äiti karkaa eikä löydä enää kotiin.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Seurustelulle ei ollut aikaa eikä voimia. Oma elämä jäi aika lailla elämättä, vaikken kadukaan, että hoidin äitiä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lopulta äiti sai hoitopaikan. Sitten isäni kuoli yllättäen.

Tässäkö tämä elämä oli?

ISÄN KUOLEMAN JÄLKEEN iski hirveän voimakas tunne: Tässäkö tämä elämä oli? Eikö minulla ole koskaan ketään? Istunko joulutkin tästä lähtien yksin isossa asunnossani?

Nyt tuntuu, että olen uuden edessä. Kaipaan jotakin, mitä ennen en kaivannut tai en ainakaan pitkään aikaan ole ehtinyt kaivata. 

Tulevaisuus pelottaa kovasti. Olen aina ollut aika ujo. Miten tutustuisin uuteen ihmiseen? Kenelle muka kelpaisin? Osaisinko enää seurustella?

Sekin pelottaa, että jään jossittelemaan. Minun on vaikea päättää asioita. Mietin liiankin perusteellisesti, onko jokin asia oikein ja mitä siitä voi pahimmillaan seurata.

Pelkään tietysti, että petyn ja saan vain lisää suruja. Ehkä pelkään myös sitä, mitä toiset sanovat. Uskallanko sittenkään lähteä treffeille?

Voisin hyvin asua yksin jatkossakin.

HALUAISIN LÖYTÄÄ YSTÄVÄN, joka olisi enemmän kuin ystävä. En etsi mitään ihmeellistä enkä odota sormuksia.

Kumppanilta toivon rauhallisuutta, huumoria, keskustelutaitoa ja ymmärrystä. Ja eläinrakkautta.

Voisin hyvin asua yksin jatkossakin. Kun vain olisi joku, jonka kanssa saisi rauhassa jakaa arkea ja ajatuksia, istua pihalla kissa sylissä ja syödä jäätelöä.

Ajatus lapsista on minulle joskus kipeä.

Ajatus lapsista on minulle joskus kipeä. Nuorempana suunnittelin heille nimiä ja harrastuksia. Sitten kävi niin kuin kävi. Äiti oli kuin lapseni monta vuotta, nyt hoivaan kissojani.

Ehkä voisin tuntea jonkun muun lapset omikseni, joskus, jotenkin. Kukapa tietää. Aika näyttää.

Toisaalta tuntuu, että äideillä ja isillä on jotain niin erityistä, etten ehkä voi ikinä täysin ymmärtää vanhemman ja lapsen suhdetta.

Tiedän, ettei kukaan tule minua kotoa hakemaan. 

YKSI YSTÄVISTÄNI ODOTTAA vauvaa, toinen suunnittelee häitä. Olen tosi onnellinen heidän puolestaan, mutta voin kyllä myöntää, että olen heille joskus hiukan kateellinen. 

Silloin ajattelen, että eikö minua huoli kukaan. Samalla tiedän, ettei kukaan tule minua kotoa hakemaan. 

Kuuntelen mielelläni Juha Tapiota ja haluaisin uskoa hänen sanoihinsa: 'Mut joku aamu mä tiedän sen, sä heräät huomaamaan, sinä selvisit ja kelpaat kelle vaan.'"

Kiinnostuitko Minnasta?

Lähetä tomitukseen meili ja kerro itsestäsi. Välitämme viestisi Minnalle.

Artikkeli on julkaistu Kodin Kuvalehden numerossa 12/2016.
 

Rakkausvalmentaja Mervi Makkosen neuvo Minnalle

Vertailu toisiin tekee itsetunnolle ja energisyydelle aina haittaa. Keskity vain itseesi hetkeksi: Sinä olet ihana.

Kirkasta hyviä ominaisuuksiasi pyytämällä ystävää kirjoittamaan, mitä hän sinussa ihailee. Paperilla näet asiat konkreettisesti silmiesi edessä. 

Vierailija

41-vuotiaana voit edelleen mennä hedelmöityshoitoihin ja tulla äidiksi. Siihen ei parisuhdetta tarvita. Minä olin 2 vuotta sitten samanlaisessa onnettomassa tilanteessa mutta nyt olenkin äiti, ja elämä on mahtavaa!

  • ylös 10
  • alas 20
Sisältö jatkuu mainoksen alla