"Parasta minussa? No olen itsenäinen ja hyvä hellimään läheisiäni. Olen nykyään hyvä äiti tyttärelleni, aina en ole ollut."
"Parasta minussa? No olen itsenäinen ja hyvä hellimään läheisiäni. Olen nykyään hyvä äiti tyttärelleni, aina en ole ollut."

KK:n Rakkautta yli nelikymppiselle -sarjassa etsitään kumppania tositarkoituksella. Susanna Salo ihmettelee, kuinka vaikeaa rakkauden löytäminen voi ollakaan.

Helsingissä asuva lähihoitaja Susanna Salo, 56, on ollut sinkku kuusi vuotta. Hänen perheeseensä kuuluu kaksi omillaan asuvaa poikaa ja yksi kotona asuva tytär.

Susanna harrastaa huoletonta herkuttelua, koirien kanssa lenkkeilyä ja löytöjen tekemistä jätelavoilta.

"Välillä tuntuu, että työ on ainoa suhteeni. Olen erakoitunut työnarkkari.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Pelkään tilanteen pahenevan, kun tytär muuttaa kohta kotoa ja jään asumaan yksin. Ei rakkaista koiristakaan ole loputtomasti seuraa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jos olisi parisuhde, en todellakaan tekisi näin paljon töitä. Olen kuitenkin päättänyt, että paskasuhteisiin en enää lähde. Iän myötä olen muuttunut ronkeliksi.

Miehet etsivät pitkätukkaista naista, jolla on pinkeä peppu.

KUN TAPAAN JONKUN, alan heti analysoida, miksi tunnen vetoa häneen. Jos huomaan, että haluan vain hoivata, laitan pisteen jutulle.

Mahdanko miettiä liikaakin?

Toivon kumppaniltani miesmäisten asioiden osaamista, nauravaisuutta, koirarakkautta, koviakin kokemuksia.

Jos luen deitti-ilmoituksia, naurattaa ja suututtaa. Jokainen mies kertoo olevansa komeaksi haukuttu ja varakas. Niin varmaan! He etsivät nuorempaa, pitkätukkaista naista, jolla on pinkeä peppu. En sovi siihen muottiin.

Kerran tapasin nettideitin. Hän sanoi olevansa Indiana Jonesin näköinen ja lupasi, että tunnistan hänet kyllä. Todellisuus oli jotakin ihan muuta. Join kupin kahvia ja häivyin.

Kynnys fyysiseen läheisyyteen on tosi korkea.

EN OLE HÄVENNYT sinkkuuttani ikinä tai kadehtinut muita. Ärsyyntynyt olen kyllä, kun jotkut jaksavat jankuttaa asiasta ja päivitellä, että on se kumma, kun noin kivan näköisellä ei ole miestä.

Oikeastaan minulla ei ole läheisiä ystäviä. Olen tottunut menemään yksin elokuviin ja kävelylle, joka paikkaan. Nautin omasta seurastani, kun muutakaan ei ole.

Osaan korjata itse polkupyörän, mutta olisi hauskempaa katsoa oman miehen selkää, kun hän on kumartunut korjaamaan pyörääni. Olisi ihanaa rakastua.

Pelkään suhteen aloittamista ja ihastumisen lakastumista. Mitä jos toinen onkin feikki tai moniongelmainen?

Ja koska fyysistä läheisyyttä ei ole ollut pitkään aikaan, on kynnys siihenkin tosi korkea.

Mistä minulle sopivia miehiä voisi lähteä etsimään?

AJATTELEN, ETTÄ TULEVAISUUDESSA joku vielä odottaa juuri minun soittoani. Joku halaa huonon päivän jälkeen ja sanoo, että minä olen oikeassa ja kaikki muut väärässä.

En tiedä, mistä minulle sopivia miehiä voisi lähteä etsimään. Työkavereista sellaista ei löydy eikä koirapuistoistakaan.

Miten kumppanin löytyminen voikin olla päälle viisikymppisenä niin vaikeaa? Jos tuntisin olevani rakastettu, hakisin miehelleni vaikka kuun taivaalta."

Kiinnostuitko Susannasta?

Lähetä meili toimitukseen ja kerro itsestäsi. Välitämme viestisi Susannalle.

Susanna on yksi kolmesta Rakkautta yli nelikymppiselle -juttusarjaan valitusta sinkusta. Artikkeli on julkaistu Kodin Kuvalehden numerossa 12/2016.

 

Rakkausvalmentaja Mervi Makkosen neuvo Susannalle

Kirjoita visio omasta täydellisestä rakkaussuhteestasi. Millainen se on vuoden kuluttua? Millainen ihminen olet, millainen kumppanisi? Mitä teette yhdessä, missä?

Saatat saada yllättävän vihjeen siitä, missä sinulle sopivia miehiä liikkuu. Uuden harrastuksen parissa, jossakin tapahtumassa?

Kun teet asioita toisin kuin aikaisemmin, lopputulos on varmasti erilainen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla