Kirjailija Sari Järn on entinen anorektikko ja entinen 120-kiloinen, joka päätyi kaksi vuotta sitten lihavuusleikkaukseen. Leikkaus vei 40 kiloa, mutta toi mukanaan myös pienen yllätyksen.

Teinityttönä Sari Järn kärsi anoreksiasta. Skitsofreniaa sairastavalla äidillä ei ollut voimia laittaa ruokaa eikä antaa huomiota, ja Sari alkoi ahmia ahdistukseensa laihdutuslääkkeitä ja liikuntaa.

Ahmimisesta tuli keino selvitä. Kun Sari sai lapsia, hän alkoi ahmia töitä, irtosuhteita ja ruokaa.

Elokuussa 2012 Sari sai tarpeekseen siitä, että ruoka hallitsi hänen elämäänsä. Hän päätti mennä mahalaukun ohitusleikkaukseen eli lihavuusleikkaukseen. Ravinto kulkee nyt pienennetyn mahalaukun kautta ohutsuoleen.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Se tarkoittaa, että Sari pystyy syömään vain pieniä määriä kerrallaan. Jos hän paistaa pihvin ja perunat, hän syö annoksesta kolme kertaa. Hänen on syötävä vähän mutta usein, 2–3 tunnin välein, ja pureskeltava huolellisesti. Muuten iskee pahoinvointi, heikotus ja hikoilu.    

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ruokavalio muuttui koko loppuelämäksi.

”Muutos on sen arvoinen. Pystyn taas hengittämään. Sain lisävuosia elämääni”, Sari sanoo.

Lue uusimmasta Kodin Kuvalehdestä, kuinka Sari kasvoi anorektikkotytöstä viisikymppiseksi ja millainen salaisuus hänen esiäitiensä menneisyydestä paljastui.

Mutta sitä ennen katso allaoleva video! Siinä Sari kertoo yhden asian, jota hän ei lihavuusleikkauksesta etukäteen tiennyt. Leikkauksen jälkeen Sari alkoi nukahdella päiväsaikaan ja hänen muistinsa alkoi katkeilla, mutta arvaapa mikä oli syy?

1297967

Lue artikkeli Sari Järnistä tästä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla