Tästä löydät loistavat pelit monen ikäisille. Niistä on iloa pitkäksi aikaa!

Lasten omaan käyttöön: Mucca Pazza

Mucca Pazza tarkoittaa italiaksi hullua lehmää. Hauskan näköisessä pelissä hullu lehmä on yhdistänyt eläinten päät ja vartalot väärin, ja nyt pelaajien pitää siirroillaan saada ne järjestykseen. Vuoden lastenpelin parissa aikuinen ei ehkä kovin pitkään viihdy, mutta ei tarvitsekaan, sillä ipanat voivat pelata keskenään. Lukutaitoa ei tarvita. Ikäsuositus 4+, hinta 32,90 euroa. 

Pikku herkuttelijoiden iloksi: Nomsters

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kuolaiset Nomsterit ovat iskeneet silmänsä namijemmaasi! Ahneet otukset voit pitää loitolla heittämällä niitä hernepusseilla. Helppo peli vaatii tilaa eikä ehkä ole kaikkein kestävin, mutta ilahduttaa taatusti pikkuväkeä. Ikäsuositus 3+, hinta 19,95 euroa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tapaninpäivän illanviettoon: Love Letter

Simppelissä pelissä on vain 16 korttia ja muutama sydämenmuotoinen puupalikka, mutta niistä on luotu koukuttava peli. Tarkoitus on saada ujutettua rakkauskirjeitä prinsessalle, ja eniten viestejä perille saanut voittaa. Teemaan sopivasti viimeksi treffeillä käynyt aloittaa. Peli kestää vain parikymmentä minuuttia, minkä jälkeen häviäjät vaativat helposti revanssia. Ikäsuositus 10+, hinta 14,95 euroa.

Koko perheen klassikko: Carcassonne

Carcassonnea on kutsuttu 2000-luvun tärkeimmäksi pelijulkaisuksi, eikä suotta. Helposti omaksuttava lautapeli kiinnostaa aikuisia, mutta lapsetkin oppivat sen. Pelaajat rakentavat kaupunkeja, teitä ja peltoja. Lisäosat tuovat haastetta ja vaihtelua. Nimi tulee ranskalaisesta Carcassonnen kaupungista, joka on kuulu linnoituksestaan. Ikäsuositus 7+, hinta 27,90 euroa.

Helppo strategiapeli: New York 1901

Vuoden strategiapelissä rakennetaan pilvenpiirtäjiä Manhattanille. Jos haluat uuden, kiinnostavan lautapelin, muttet jaksa kahlata loputtomia sääntöjä, tämä on valintasi. Helpotettua versiota voivat pelata jo alakoululaisetkin. Ikäsuositus 8+, hinta 35 euroa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla