Huu, näistä tarinoista nousee tukka pystyyn! Vuonna 1976 Kodin Kuvalehden lukijat kertoivat enkelien ja vainajien vierailuista.

Kodin Kuvalehden huhtikuun numero vuodelta 1976 ei ole heikkohermoisen luettavaa. Siinä julkaistaan lukijoiden mystisiä kokemuksia.

Aluksi kerrotaan isästä, joka menee kylään veljensä luo ja pyytää tätä auttamaan pieniä orpojaan. Tarinasta tekee hyytävän se, että kyläreissu tapahtuu täsmälleen isän kuolinhetkellä – ja se, että isä on silloin Suomessa ja veli kotonaan Alaskassa.

Toinen tarina on sodan ajalta: Lotta saa yösijan koulun voimistelusalista. Yöllä hän herää kesken uniaan ja näkee miehen, joka seisoo puolapuiden luona polttamassa piippua. Aamulla käy ilmi, että piipunpolttaja oli koulun entinen opettaja. Tämä oli juuri kaatunut rintamalla.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kaikkein kamalin kertomus on silti tämä:

Nimimerkki H.H. näkee 10-vuotiaana näyn, jossa enkeli seisoo kotipihalla ja viittilöi maantien suuntaan. Paria viikkoa myöhemmin H.H:n pikkuveli alkaa piirrellä enkelin kuvia seiniin ja joka paikkaan. Veli kertoo äidille nähneensä unta, jossa hän jää rekka-auton alle ja kuolee.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

"Äiti säikähti kauheasti ja kielsi pikkuveljeä enää menemästä ulos sinä päivänä", H.H. kirjoittaa.

Pikkuveli pääsee kuitenkin livahtamaan kauppaan, josta hän ostaa piirustuskansion. Takaisin tultuaan hän kertoo onnellisena, että nyt hän voisi piirtää paljon enkeleitä.

Tarina huipentuu juuri niin surullisesti kuin voi arvata.

"Samana päivänä veljeni jäi tankkiauton alle ja kuoli. Se tapahtui samalla tiellä, minne näkemäni enkeli oli viittonut", H.H. päättää kertomuksensa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla