Kodin Kuvalehti selvitti kyselyssään, mikä puolison rahankäytössä ottaa eniten päähän. Naisten ja miesten vastauksissa oli eroa

Naisten mielestä miehet eivät ole oikein jyvällä siitä, paljonko rahaa kuluu.

Miehiä potuttavat naisten harkitsemattomat ostokset.

Molempia ottaa päähän, jos kumppani kovin saita tai tuhlaavainen.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kodin Kuvalehti kysyi nettisivuillaan perheiden rahankäytöstä. Vastaajia kertyi 648. Näin he vastasivat kysymykseen, mikä puolison rahankäytössä ärsyttää. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Naista ärsyttää miehen rahankäytössä

1 Mies ei ymmärrä, mihin kaikkeen kodin arjessa kuluu rahaa.

2 Mies kuluttaa rahojaan autoon ja muihin vempeleisiin.

3 Mies saitailee, kun pitäisi ostaa jotain lapsille.

Näin naiset vastasivat:

"Hän ei osta yhtään ylimääräistä kaupasta. Hän ei huomioi millään tavoin lahjoin esim. syntymäpäivänä tai jouluna minua. Häntä pitää patistaa ostamaan yhteisiä asioita, kuten wc-paperia tai maitoa."

"Kaikenlaisten koneiden ja värkkien ostelu. Ei riitä naula ja vasara, täytyy olla naulauskone, ei riitä maali ja pensseli, pitää olla maaliruisku."

"Hän saattaa ostaa pelejä tai autoon jotain, kun minun listallani on aina ensin lasten tarpeet. Itse jään aina viimeiseksi."

"Joka syksy jaksaa yllättyä siitä, että lapset tarvitsevat uusia vk- ja talvivaatteita edellisten jäätyä pieneksi. Mieltää nämä ja muutakin ns. yllättäviksi ja ylimääräisiksi menoiksi, vaikka ne toistuvat joka vuosi!"

Miestä ärsyttää naisen rahankäytössä

1 Ei mikään.

2 Heräteostokset.

3 Turhat ostokset.

Näin miehet vastasivat:

"Järkyttävä määrä erilaisia purkkeja ympäri kämppää."

"Ostetaan asioita, joita ei oikeasti tarvita."

Molempia hiertää

1 Puolison erilainen suhtautuminen rahaan.

2 Saituus.

3 Tuhlailu.

Näin vastattiin:

"Mitään ylimääräistä ei laiteta yhteiseen hyvään, vaan hän käyttää kaikki itseensä. Esim. veronpalautuksista hän osti moottoripyörän, minä hellan."

"Hän on hyvin pihi ja tarkka rahastaan. Hän tekee sijoitusjuttuja lopuilla, vaikka sille rahalle olisi joinakin kuukausina ja palavastikin käyttöä, esimerkiksi lapsen ulkovaatteet tai muu yllättävän iso rahanmeno."

"Impulsiivisesti tehdyt kalliit hankinnat. Minä mietin ja vertaan hintoja, enkä välttämättä sittenkään päädy ostamaan jotain. Lainarahalla hankittu uusi auto ärsytti myös, kun entinenkin olisi kelvannut mielestäni hyvin."

Mikä sinut ja kumppanisi saa riitelemään raha-asioista? Kerro keskustelukentässä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla