Siskolle voi kertoa ongelmista, joista ei kehtaa avautua vieraammille. Oletko kokenut samoin?
Siskolle voi kertoa ongelmista, joista ei kehtaa avautua vieraammille. Oletko kokenut samoin?

Sisko on nähnyt sinut parhaimmillasi ja kauheimmillasi. Ja siinä hän yhä on: rinnallasi, aina valmiina puolustamaan tosi paikan tullen!

  1. Siskon kanssa voi riidellä. Lapsena kaukosäätimestä, parhaasta paikasta sohvalla ja karkeista – ja aikuisena joskus yhtä tähdellisistä asioista.Se on virkistävää. Harvan kanssa voi olla hetken niin ilkeä, kiukkuinen ja epälooginen kuin siskon – ja saada sitten anteeksi, vaikkei pyytäisikään.
  2. Sisko on rehellinen. Hän täräyttää totuuden, kun muut eivät kehtaa tai uskalla. Silloinkin, kun et halua kuulla totuutta, mutta tarvitset sitä. Sisko myös huomaa, jos yrität valehdella.
  3. Sisko jakaa yhteiset muistot. Hän on se, jolta äiti aikoinaan pakotti pyytämään anteeksi – ja jota heti katseen välttäessä nipistit ja jolle vannoit kostoa. Mutta yhteisen historian ansiosta hän on myös se, joka keski-ikäisenä jakaa kanssasi huolen ikääntyvistä vanhemmista ja teiniintyvistä lapsista.
  4. Sisko ymmärtää pelkästä katseesta tai vartalon asennosta, millä mielellä olet. Hänen kanssaan voi olla hiljaa, eikä kummallekaan tule kiusaantunutta oloa.
  5. Sisko jakaa huumorintajusi. Myös sen tyhmimmän ja pimeimmän puolen.
  6. Siskolle voi kertoa ongelmista, joista ei kehtaa avautua vieraammille. Hän on seurannut elämäsi ylä- ja alamäkiä, eikä tosipaikan tullessa tuomitse ratkaisujasi, vaikka kevyemmissä kurveissa kuittailee. Sisko toivoo parastasi.
  7. Sisko on nähnyt sinut parhaimmillasi, kauheimmillasi ja oudoimmillasi. Kun olet ollut väärässä tai murtunut. Aikuisena ja lapsena. Kuinka turvallinen ajatus: siinä hän pysyy, eikä hätkähdä enää mistään.

Ja: siskon ei ole pakko olla biologinen sisko. Onneksi sielunsiskon tai -veljen voi löytää myös lapsuusperheen ulkopuolelta, missä iässä tahansa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla