Äidin käsin kirjoittamista resepteistä tulee vuosien myötä valtavan rakkaita.
Äidin käsin kirjoittamista resepteistä tulee vuosien myötä valtavan rakkaita.

Jos kynttilän sytyttäminen tuntuu liian koruttomalta tavalta muistella edesmennyttä läheistä, luo uusi tapa. Voit kokeilla vaikka näitä.

1 Nosta esille kätten työt.

Kata kahvi- tai päivällispöytään äidin tekemä poppanaliina tai isän veistämä kynttilänjalka.

Kiedo harteillesi mummin virkkaama huivi.

2 Muistele makuja.

Tee ruokaa tai leivonnainen äidin, isän, isovanhemman tai muun edesmenneen läheisesi reseptillä. Tai valmista hänen lempiruokaansa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

3 Uppoudu kuviin.

Varaa rauhallinen hetki vanhojen perhevalokuvien, -videoiden tai -kaitafilmien katseluun. Rakkaan äänen kuuleminen voi olla suuri lohdutus.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jaa halutessasi kuvamuisto jollekulle hänet tunteelle nappaamalla kuva kännykällä.

Rakenna seinälle ja lipaston päälle kuvakollaasi rakkaittesi valokuvista.

4 Lue viestejä.

Kaiva esiin säilyttämäsi kirjeet, kortit, sähköpostit ja tekstiviestit, joita rakkaasi ovat sinulle lähettäneet. Niihin ovat tallentuneet heidän omat, ainutlaatuiset käsialansa ja sananvalintansa.

5 Lähetä lämmin viesti.

Muistatko, miten äiti aina kiitteli sisartaan ja piti tätä parhaana ystävänään? Kehuiko isä työkaveriaan kovaksi työmieheksi?

Jos tämä kehuttu edelleen elää, yllätä hänet: soita hänelle ja kerro, kuinka lämpimästi edesmennyt hänestä aina puhui. Soitosta tulee hyvä mieli hänelle ja sinulle.

6 Vietä erilainen tv-ilta.

Pitikö läheisesi huolen, ettei häneltä jäänyt väliin yhtäkään jaksoa Dallasia, Kauniita ja rohkeita tai Sydämen asialla -sarjaa?

Etsi hänen lempiohjelmansa Ylen Arkistosta tai YouTubesta ja katso yksi jakso. Vähän kuin istuisit taas telkkarin ääressä yhdessä hänen kanssaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla