Lauantaina on pyhäinpäivä. Silloin pöytä katetaan kauniisti ja syödään hyvin. Käydään haudoilla ja muistellaan rakkaita ihmisiä.

Pyhäinpäivän alkuruokavaihtoehdot ovat kevyitä niin, että niiden jälkeen jaksaa syödä pääruuaksi paistia ja jälkiruuaksi suklaisia herkkuja. Jälkiruuan sijaan voi tarjota myös maustettua kahvia tai kaakaota.

Alkuruuat:

Provencen valkosipulikeitto

Porkkanakeitto

Kermainen äyriäiskeitto

Juhlasalaatti Hannan tapaan


Pääruuat:

Lampaasta: Jääpaisti Jaakon tapaan

Possusta: Pestopossua ja uunikasviksia

Peurasta: Porterissa muhinut peurapaisti

Naudasta: Palapaisti

Jälkiruuat:

Banana split

Suklaabrita

Zuppa inglese

Petit fourit murotaikinasta

Makea bataattilaatikko on joulun uusi hitti.

1–1,2 kg bataatteja
2–3 dl  maitoa
½ dl vehnäjauhoja
2–3 rkl siirappia
½ tl  kardemummaa
½ tl  kanelia
1 tl suolaa
2 rkl sitruunamehua

Pinnalle
3 rkl korppujauhoja
2 rkl voita

---
 

1. Kuori ja lohko bataatit. Keitä noin 15 minuuttia, kunnes bataatit ovat pehmeitä. Soseuta sauvasekoittimella. Jäähdytä bataattisose haaleaksi. Lisää loput aineet ja sekoita hyvin.

2. Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Ripottele pinnalle korppujauhoja. Laita päälle muutama voinokare. Paista 150 asteessa uunin alatasolla noin 1½ tuntia.

 

3 l (1 1/2 kg) mansikoita
1 l (noin 1/2 kg) raparperia pieninä paloina 
1 kg hillosokeria
1dl vettä



---

1. Mittaa kattilaan peratut, puolitetut mansikat, kuoritut raparperipalat ja vesi.

2. Kiehauta seos ja lisää hillosokeri varovasti sekoittaen.

3. Keitä 10 minuuttia keskilämmöllä, nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä välillä sekoittaen. 

4. Kuori pinnalta vaahto ja tölkitä heti. Säilö jäähtyneet purkit viileässä, kuivassa ja pimeässä.