Thaimaassa hotellin kirjahyllystä löytyi Matti Röngän Hyvä veli, paha veli -dekkari ja rakastuin tulisesti Viktor Kärppään. Egyptissä hyllyssä odotti Jonathan Franzenin Muutoksia, ja taas tuli yksi lempikirjailija lisää.

Kiitos rakkaat kanssamatkustajat, jotka jätitte kirjanne hotellin hyllyyn! Itse olen vastavuoroisesti jättänyt Mama Ramotswea ja Herman Kochin Illallisen.

Turistien tapa jättää matkakirja hotellille ei ole aivan uusi ilmiö, mutta se on yleistynyt 2010-luvulla. Usein lomalukemisena on pokkari, jota ei enää haluta pakata matkatavaroihin, kun laukussa on jo tuliaisiakin.

Matkatoimistojen työntekijät kertovat, että joskus vielä lentokentällä oppaalle tyrkätään kirja ja pyydetään viemään se hotellille. Työntekijät ovat kirjoista kiitollisia ja toimittavat ne mielellään eteenpäin.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kirjojen jättäminen kannustaa muitakin jättämään kirjojaan. Siivoojat eivät heitä niitä roskikseen huoneita siivotessaan vaan vievät hotellin kirjahyllyyn.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Joissakin hotelleissa kirjahyllyihin on todella satsattu. Parhaiten lukemista löytyy perinteisistä etelän rantakohteista.

Juttu on julkaistu Kodin Kuvalehden numerossa 17/2013.

Vierailija

Otamme aina lomalle (2-3vk) kirjaston poistokirjahyllystä useamman kirjan, jotka sitten jää hotellin kirjastoon. Myös kotoa kirjoja, joita ei enään viitsi kirjahyllyssä pitää. Tietenkin käytämme siellä kirjaston kirjojakin hyödyksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla