40 vuotta sitten Kodin Kuvalehdessä arveltiin, että suomalaisnainen "ei petä kevytmielisesti".

Vuonna 1976 Kodin Kuvalehden jutussa pohdittiin uutta, huolestuttavaa ilmiötä: suomalaisnaiset olivat alkaneet pettää aviomiehiään.

Erityisesti vaimojen kerrottiin villiintyvän Etelä-matkoilla, joille he matkustivat yksin. Olipa jonkun suomalaisrouvan nähty jopa "keikkuvan melkoisessa tuiterissa yökerhossa nuoren ulkomaalaisen miehen kainalossa".

"Etelän-matkat ovat todellakin monelle suomalaiselle naiselle seikkailu. Ne ovat näet monelle säädylliselle naiselle ainoa keino avioliiton ulkopuolisiin suhteisiin", jutussa haastateltu tohtori arvioi.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Jutussa pohdittiin, johtuiko suomalaisnaisten pettämisbuumi siitä, että naiset olivat vapautuneet seksuaalisesti viime vuosina.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

"Saksalaisessa Stern-lehdessä väitettiin hiljattain, että naisten vapautusliike on lisännyt naisten avioliiton ulkopuolisia suhteita", tohtori totesi, mutta tarjosi pettämisen syyksi toisenkin teorian:

"Luulen, että suomalaisista uskottomista naisista seikkailijattaria on hyvin vähän. Naistemme uskottomuus johtuu pikemminkin siitä, että suomalainen mies ei ota huomioon naista ja kohtelee häntä vuoteessa huonosti."

Sisältö jatkuu mainoksen alla