Nyt finaalissa pelaava HIFK kohtasi Ässät Porissa tammikuussa. Maalissa pelasi silloin Andreas Bernard. Ässien maalilaulu on Patasydän.
Nyt finaalissa pelaava HIFK kohtasi Ässät Porissa tammikuussa. Maalissa pelasi silloin Andreas Bernard. Ässien maalilaulu on Patasydän.

Anna Sillanpää ihmettelee, miksi jääkiekkomatseissa soitettava musiikki ei vaihdu, vaikka vuosikymmenet vaihtuvat.

Yksitoistavuotiaana lumouduin Opuksen Life is Life -kappaleesta. Elämä on elämää nan naa nan na na oli minusta jotenkin niin syvällisesti sanottu. Sittemmin muutin mieltäni, mutta jääkiekkofanit eivät. Kappaletta soitetaan otteluiden hengennostatusbiisinä vuosikymmenestä toiseen. Miksi, Jokerien DJ Amanda Harkimo?

"Biisit, joissa on sopivat sanat ja taputustempo, leimaantuvat helposti lätkäbiiseiksi. Itse en Life is Lifea soita. Olen kuullut sitä liikaa HIFK:n peleissä."

Tärkeintä lätkäkappaleessa on rytmi: se ei saa olla liian hidas eikä nopea, jotta yleisö voi taputtaa mukana. Täydellisiä taputusbiisejä ovat esimerkiksi Säkkijärven polkka ja Kalinka.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Myös sanat ratkaisevat. Kun pelaaja saa jäähyn, Amanda painaa soimaan Breaking The Law'n  (Lakia rikkomassa). Tappelunujakan sattuessa hän valitsee Fight For Your Rightin

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jahkailemaan ei voi jäädä, sillä aikaa kunkin kappaleen soittamiseen on vain 15 sekuntia. Omiaan Amanda saa suosia niin paljon kuin tahtoo.

"Jokerien ylivoimatilanteessa soitan nopeatempoista musiikkia, jotta yleisö villiintyisi kannustamaan. Jos ylivoima on vastustajilla, valitsen mahdollisimman rauhallisen kappaleen. Se latistaa mukavasti vastustajan fiilistä."

Artikkeli on julkaistu Kodin Kuvalehden numerossa 4/2016.

Sisältö jatkuu mainoksen alla