Ajaton muotoilu takaa sen, että tavara kelpaa vielä seuraavankin sukupolven koteihin. Sisustusalan ammattilaiset valitsivat kolme pohjoismaista klassikkoa. 

1. Seiska-tuolit

Tanskalaisen Arne Jacobsenin vuonna 1955 suunnittelemat Seiska-tuolit ovat viime vuosina olleet niin suosittuja, että niitä on jopa haukuttu sisustusblogikliseiksi. Älä usko. Kaunislinjainen Seiska säilyttää arvonsa ja kelpaa varmasti esikoisesi citykaksioon, jos itse olet valmis tuolista luopumaan.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

2. Secton valaisimet

Secton valaisimissa on klassikkoainesta. Niissä on käytetty kotimaista puuta, mikä tekee niistä erityisiä. Persoonalliset valaisimet ovat hienoja sisustuksen viimeistelijöitä ja katseenvangitsijoita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

3. Marimekon Siirtolapuutarha

Yhtenäinen kattaus ja juhla-astiasto-ajattelu ovat jäänne menneiltä vuosikymmeniltä. Nyt astioita yhdistellään vapaasti hauskoiksi kokonaisuuksiksi. Konstailemattomat astiat innostavat nauttimaan arjen kauneudesta. Marimekon Siirtolapuutarha-sarjan graafinen, mustavalkoinen kuvitus sopii monenlaisiin kattauksiin ja koteihin.

Lista perustuu trendianalyytikko Susanna Björklundin, sisustusarkkitehti Laura Räihän sekä sisustussuunnittelija Maire Haarlan haastatteluihin. Se on julkaistu Kodin Kuvalehden numerossa 9/2016.

Satsaa näihin!

Sisustusarkkitehti Laura Räihä valitsi kolme suomalaista panostuskohdetta

1. Kotimaisiin sohviin kannattaa panostaa. Hyvän sohvan tunnistaa yleensä siitä, että se on painava. Ikisuosikki Artek säilyttää arvonsa tulevaisuudessakin ja esimerkiksi Hakolan sohvat ja muut kalusteet kestävät hyvin.

2. Lapuan Kankureiden tekstiilit ovat laadukkaita ja ajattomia.

3. Katriina Nuutisen lasitaide on tulevaisuuden klassikko.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla