Nyt puhuu Nykäsen Matti.
Matti Nykäsen elämästä kertovassa dokumentissa on runsaasti arkistomateriaalia.

Jos tv-sarjat kyllästyttävät, vaihda suoratoistopalveluiden dokumentteihin. Tässä muutamia helmiä.

Riisinpyörittelijä

Jiro Ono on 85-vuotias japanilaispappa, joka loihtii mestariteoksia kolmen Michelin-tähden sushiravintolassaan. Dokumentin tunnelma vie mukanaan nekin, joille nigirit eivät maistu. Jiro dreams of sushi, Netflix.

Ihana David

David Attenborough'n ääni on hyvä syy katsoa mitä tahansa. Matkusta luontodokkarikonkarin kanssa kuumille savanneille tai maapallon kylmimmille jäätiköille. Africa ja Frozen planet, Netflix.

Älä katso nälkäisenä

Voiko ruoka oikeasti näyttää tältä? Maailman huippukokkien elämää ja uraa seurataan huikeassa dokumenttisarjassa. Etenkin ruotsalaisen Magnus Nilssonin jakso koskettaa suomalaisen sydäntä. Chef's table, Netflix.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Mysteeri ruudun takana

Amerikkalainen Nev Schulman saa Facebookissa viestin mystiseltä taiteilijaperheeltä, jonka tyttäreen hän rakastuu palavasti. Nettiromanssi ei kuitenkaan ole sitä, miltä se vaikuttaa. Tästä dokumentista tuli niin suosittu, että sen pohjalta tehtiin samanniminen televisiosarja, jossa Schulman auttaa paljastamaan nettihuijareita. Catfish, Viaplay.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Nyt puhuu Nykänen

Maailman kaikkien aikojen parhaan mäkihyppääjän elämä on kiinnostavampi kuin yksikään urheilukisa. Matti Nykäsestä kertova dokumentti perustuu hänen omaan kertomukseensa ja runsaaseen arkistomateriaaliin. Pakko nähdä. Pasila, ole hyvä! Nykänen omin sanoin, Yle TV1 tiistaina 12. syyskuuta.

Syytön vain syyllinen?

Kuuden lyhyehkön dokumentin sarjan päähenkilö on miljonäärisuvun perillinen Robert Durst, jota epäillään useista vuosia sitten tehdyistä murhista. Oscar-ehdokas Andrew Jareckin haastattelema Durst vakuuttaa syyttömyyttään. Dokumentin tekoaikaan Durst oli vielä vapaa, nyt hän odottaa oikeudenkäyntiä vankilassa. The Jinx, HBO Nordic.

Sisältö jatkuu mainoksen alla