Jos käytät vain puolet avokadosta, jätä toiseen puoliskoon kivi paikoilleen. Se hidastaa pilaantumista.
Jos käytät vain puolet avokadosta, jätä toiseen puoliskoon kivi paikoilleen. Se hidastaa pilaantumista.

Raaka avokado on kova kuin kivi, jonka pilkkominen tai muussaaminen on epätoivoista hommaa. Voisiko sen kypsymistä siis vauhdittaa kotikonstein?

Marttojen kotitalousneuvoja vinkkaa helpon keinon, jolla avokadon kypsymistä voi vauhdittaa.

”Jos avokado on turhan raaka, sen kypsymistä voi nopeuttaa, kun laittaa sen paperipussiin omenan tai tomaatin kanssa”, kotitalousneuvoja Outi Mehto sanoo.

Salaisuus on omenan ja tomaatin erittämässä etyleenissä, joka nopeuttaa hedelmien ja vihannesten kypsymistä. Etyleeniä voi käyttää hyväksi avokadon kypsyttämisessä, mutta se voi helposti myös vauhdittaa pilaantumista. Siksi esimerkiksi tomaattia ja kurkkua ei kannata säilyttää yhdessä jääkaapin vihanneslaatikossa. Tomaatin etyleeni saa kurkun nahistumaan nopeammin.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Entäpä jos käyttääkin vain puolet avokadosta – kuinka toisen puolikkaan saisi säilymään hyvänä, kun avokadohan mustuu turhan nopeasti? Paras tapa säilyttää puolikas avokado on jättää kivi siihen paikoilleen. Lisäksi voi pirskotella hieman sitruunan mehua sen päälle, mikä estää tummentumista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla