"Älä uhraudu ja tee asioita vastenmielisesti. Tyytyväinen ja rento nainen on ihanin ja vetovoimaisin", sanoo parisuhdeoppaan kirjoittanut opettaja Suvi Tirkkonen.

Suomalaiset puutuvat parisuhteissa.

Suomalaiset naiset ja miehet ajautuvat kotona välinpitämättömiksi ja ärtyneiksi. Onnistumisen tunteita haetaan ehkä enää vain työelämästä, ja moni nyyköttää kotisohvalla tietokone sylissä.

Ihmiset eivät ole pahoja eivätkä kykenemättömiä, mutta silti heidän liittonsa päätyvät hirvittävän usein avioeroon. Ihanaa, kevyttä, vapaaehtoista rakkaussuhdetta kynnetään väkisin kuin kivistä peltoa. Meidänhän pitäisi olla naimisissa huvin vuoksi!


"Kukaan ei kuole huonoon siivoukseen, mutta stressi tappaa kaiken ilon ja kyvyn havaita hyviä asioita", Suvi Tirkkonen sanoo.
"Kukaan ei kuole huonoon siivoukseen, mutta stressi tappaa kaiken ilon ja kyvyn havaita hyviä asioita", Suvi Tirkkonen sanoo.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Isovanhempien malli ei toimi.

Olemme saaneet parisuhteemme mallit vanhempiemme kautta ehkä isovanhemmiltamme asti. Isovanhempamme elivät keskellä niukkuutta ja aivan toisenlaisessa yhteiskunnassa, joten heidän elämänmallinsa ei enää toimi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meidän ei tarvitse suorittaa, tuntea kestosyyllisyyttä tekemättömistä töistä eikä pelätä sitä, että kaikki romahtaa. Syyllisyys pitää meidät menneisyydessä eikä anna tilaa katsoa tulevaisuuteen ja tavoitella uusia ratkaisuja.

Älä vähennä suorittamista. Lopeta se.

Älä uhraudu ja tee asioita vastenmielisesti. Kukaan ei nauti siitä, että äiti tekee massiivisesti jouluvalmisteluja ja jouluaattona purskahtaa itkuun ja haukkuu koko perheen, kun he eivät ole auttaneet tarpeeksi.

Kukaan ei kuole huonoon siivoukseen, mutta stressi tappaa kaiken ilon ja kyvyn havaita hyviä asioita. Kuka minut ampuu, jos lopetan anteeksipyytelyn?

Tyytyväinen rento nainen on ihanin ja vetovoimaisin. Kun luovut uhrautumisesta, mieleesi tulee tilaa luovuudella ja intohimolle elämää kohtaan.

Toimeliaisuus ei katoa minnekään mutta kohdentuu tarkemmin. Huomaat, että kotona on paljon sellaisia kivoja asioita, joita voit tehdä yksin ja perheen kanssa ja joista on iloa koko perheelle. Myös hymyt ja kiitoksen sanominen saavat ihmeitä aikaan kotonakin.

Laita parisuhde ensimmäiseksi elämässä.

Kun näin teet, parisuhteelle ei tarvitse varata aikaa kalenterista eikä sen eteen tarvitse erikseen tehdä töitä. Saatte voimia olla isä ja äiti ja tehdä myös palkkatyötä.

Parisuhteessa ollaan helposti kuin sisko ja veli, luetaan toisen postit ja viestit. Erillään ja omillaan seisova ihminen on viehättävämpi kuin sellainen, joka takertuu toiseen.

Lisätkää leikkiä elämään: aikuiset tarvitsevat sitä, se yhdistää perhettä ja sen ansiosta lapset näkevät vanhempansa iloisina ja kevyellä mielellä. Muutos on yllättävän helppo, kun sen päättää tehdä. Ihminen pystyy kouluttamaan omaa mieltään.

Lopeta toisen kontrollointi.

Isoäidin ei tarvinnut huikata niittämään lähtevälle isoisälle, että onhan viikate terävä. Kun nykyajan isä vie lasta ulos, niin nainen huutaa sohvalta, että tulivatko kurahanskat varmasti mukaan.

Niin kauan kun kontrolloit toista, hänen ei tarvitse ottaa vastuuta tekemisistään, koska sinä otat sen. Kun ihmisiin luotetaan, he alkavat toimia luottamuksen arvoisesti. Kontrollointi syö naisen voimia. Silläkin energialla voisit tehdä jotakin kivaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla