Kauhisteletko nykyajan kulutuskeskeistä elämää? Haluaisitko siihen muutoksen? Mikä sinua huolettaakin, ole itse muutos!

Jos sinua huolettaa metsien hakkaaminen, lakkaa ostamasta talouspaperia, kertakäyttötuotteita, lautasliinoja ja kertakäyttövaippoja.

Jos olet huolissasi veden tuhlaamisesta, älä juoksuta vettä turhaan. Siirry mahdollisuuksien mukaan kuivakäymälän käyttäjäksi, äläkä vedä vesivessaa joka käytön jälkeen.

Huolettaako muovin kulutus? Lopeta muovikassien ostaminen ja jätä muutkin muovit mahdollisuuksien mukaan kauppaan. Tarvitset vain tuotteen, et pakkausta. Kierrätä muovit, joita sinun on pakko ostaa. Älä osta muovileluja, älä ainakaan uusia. Kirpputoreilta löytyy leluja.

Ahdistaako ilmastonmuutos? Et voi osoittaa syyttävää sormea hallitukselle ja muille päätöksentekijöille. Muutos olet sinä itse.

Kauhisteletko nykyajan kulutuskeskeistä elämää? Haluaisitko siihen muutoksen? Mikä sinua huolettaakin, ole itse muutos!

Kävele ja pyöräile. Niin autat luontoa selviytymään ja samalla olosi kevenee ja elämänlaatusi paranee. Hyvä lähtee kiertämään vähän kerrallaan.

BW

Keittiöekonomi

Lukijan kirje: Ahdistaako ilmastonmuutos ja kulutuskeskeisyys? Ole itse se muutos, jota tarvitaan!

Muutama vuosi sitten oivalsin sen, että jos jo nyt alan vapaaehtoisesti kyseenalaistaa kulutustani ja vähentää sitä askel kerrallaan sieltä mistä se on itselleni tehokkainta ja helpointa, ei ehkä kirpaise niin kovaa se tuleva aika, jolloin kulutus valtiotason ohjauksella tullaan minimoimaan kenties hyvin tiukalla aikataululla. Tämä päätös on antanut tunteen siitä, miten vähällä pärjään, elän hyvää elämää ja voin olla onnellinen, ollen itse oman elämäni herra sen sijaan, että olisin...
Lue kommentti
Kansalaistulo olisi ekologista

Lukijan kirje: Ahdistaako ilmastonmuutos ja kulutuskeskeisyys? Ole itse se muutos, jota tarvitaan!

Aika moni suomalainen, ei enää omista polkupyörää, kodinkoneita, tietotekniikka, puhelimiakaan, köyhyyden takia, joten ei ole turhuutta, eikä voi pyöräillä. Talouspaperia, servettejä ym kertakäyttöistä ei käytetä muutenkaan, vessapaperikin on "luksusta", kun ei ole rahaa. Liikkumista tehdään myös sen mukaan, onko varaa kuluttaa energiaa, eli ostaa ruokaa, tai maksaa esim. kalliita uimahallimaksuja Köyhät ovat jo pitkään, eläneet ekologisemmin, kuin muut, mutta sen pitäisi olla vapaaehtoista, ei...
Lue kommentti