Mitä tehdä, kun tuntee parisuhteessa itsensä yksinäiseksi?
Mitä tehdä, kun tuntee parisuhteessa itsensä yksinäiseksi?

”Jatkanko liittoamme vain lähinnä käytännön syistä, koska en saa lähdettyä ja järjestettyä asioitani? Samaan aikaan haaveilen suuresta rakkaudesta, jonka haluaisin vielä kerran elämässäni kokea”, lukijamme pohtii.

Huomaan entistä useammin kadehtivani pareja, jotka vaikuttavat rakastuneilta. Oma liittoni on päällisin puolin ihan tavallinen, mutta usein tunnen itseni yksinäiseksi. Mielestäni väliltämme puuttuu syvä tunneyhteys, ymmärrys ja ehkä kunnioituskin, ihailusta puhumattakaan.

Pitkän yhdessäolon jälkeen liitosta on tullut molemmille lähinnä arkinen itsestäänselvyys. En ehkä rakasta miestäni enää niin kuin parisuhteessa kuuluisi. Enkä itsekään koe tulevani rakastetuksi kaipaamallani tavalla. Välimme ovat aika etäiset, vaikka emme juuri riitele.

Pohdin usein eroamista. Jatkanko liittoamme vain lähinnä käytännön syistä, koska en saa lähdettyä ja järjestettyä asioitani? Samaan aikaan haaveilen suuresta rakkaudesta, jonka haluaisin vielä kerran elämässäni kokea. En usko, että pystymme mieheni kanssa sellaista toisiamme kohtaan enää koskaan tuntemaan, niin laimenneet ovat tunteet, jotka eivät tainneet alkujaankaan roihuta.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Tuntuu surulliselta ajatukselta, etten saisi enää kokea suurta rakkautta. Samalla kuitenkin pelkään, että toivon mahdottomia ja päädyn vain ojasta allikkoon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Toivonko liikaa?

Hyppy tuntemattomaan

Ei sen vuoksi, ettei toisille ole lainkaan parisuhdetta, kuten edellinen kommentoi, tarvitse jatkaa onnettomassa suhteessa. Ne kaksi asiaa eivät riipu toisistaan. Jokaisella on oikeus valita ja valinnasta seuraa aina jotain. Onko se sitten onnellisuutta vai yksinäisyyttä, siitä ei ole mitään takuita. Se joka uskaltaa, saa tietää. Se joka ei uskalla, saattaa katkeroitua. Onnea matkaan.

  • ylös 79
  • alas 9
Vierailija

Ärsyttää tällaiset ihmiset. Eikö voi olla kiitollinen siitä, mitä on! Toiset meistä ei ole koskaan löytäneet pitkää liittoa tai päässeet naimisiin. Ei ole oikeaa perhettä ja edessä on epävarma ja yksinäinen tulevaisuus. Jatkuva rikkinäisistä ihmissuhteista toiseen pomppiminen se vasta raastavaa onkin. Rakastumisessa ei ole mitään ihanaa; tuntematon ihminen on aina riski.  Suututtaa, kun ihmiset eivät voi olla onnellisia siitä, mitä on, vaan haikailevat joidenkin epärealististen fantasioiden perään.

  • ylös 41
  • alas 67
Sisältö jatkuu mainoksen alla