Sitkeys palkittiin ja lapsi sai avun lukivaikeuteen.

Huomasin lapsellani lukivaikeuden. Mutta kun otin yhteyttä kouluun, siellä sanottiin, että tyttäreni koulu meni ihan hyvin. Tuntui, että minua pidettiin vauhkona äitinä, joka odotti lapseltaan täydellistä koulumenestystä.

Minä kuitenkin näin, kuinka paljon tyttäreni joutui tekemään töitä. Taakka oli mielestäni kohtuuton. Autoin todella paljon läksyjen teossa ja kokeisiin lukemisessa.

Kävin uudelleen koululla, mutta asia ei edennyt, koska koulun tekemät Allu-testit osoittivat, että tyttäreni oli ikätasollaan. Myös koulun psykologi teki testejä, eikä niistä paljastunut mitään poikkeavaa. Ainoa huonosti mennyt osio testissä kyllä osoitti lukivikaa, mutta psykologi kuittasi sen menneen huonosti, koska tyttäreni ei jaksanut keskittyä juuri sen tekemiseen. Minulle lapseni sanoi, että oli tehnyt parhaansa, mutta ei ollut osannut.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Koululta ei tullut siis apua, ja minulla alkoi olla epätoivoinen olo. Kuulin oppimisvaikeuksisten etujärjestöstä Herosta, jossa erityisopettajat tekevät lukitestejä. Testin hinta oli 200 euroa. Tilasin ajan, tyttäreni kävi testeissä ja hänellä todettiin lukivaikeus. Lausunnossa tutkimustulokset kuvattiin perusteellisesti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sen jälkeen alkoi koulussa tapahtua. Tyttärelleni tilattiin äänikirjat koulukirjojen lisäksi, ja niistä on ollut valtava hyöty. Nyt tyttäreni on yläasteella ja saa pelkkiä kiitettäviä.

Sääliksi käy oppilaita, joilla on lukivaikeus, mutta jotka eivät saa apua. Koulujen Allutestit ovat puutteellisia, eikä opettajilla ole tarpeeksi tietoa lukivaikeudesta. Osoitteessa www.lukihero.fi osataan neuvoa, missä testausta järjestetään. Kannattaa taistella lapsen puolesta, lopulta se kannattaa!

Lapsen vuoksi

Huom! Kun kommentoit kirjettä, laitathan itsellesi nimimerkin, kiitos.

Sisältö jatkuu mainoksen alla