
Lähiruuan paras aika on... NYT! Kannattaa siis hyödyntää mahtavia suomalaisia luonnonvaroja.
-
Juurekset, sipulit, kaalit, sienet, omenat ja monet muut lähiruokatuotteet ovat juuri nyt parhaimmillaan.
-
Kokeile lisätä ruokavalioon vaikkapa suomalaista makeaa maissia. Syö tai grillaa
sellaisenaan tai nauti jyväsistä salaateissa. Älä unohda papuja. Keitä taitepavut,
keltaiset vahapavut ja ja vihreät leikkopavut palkoineen. Maista kyssäkaalia: raasta sitä salaatteihin, keittoihin tai pataruokiin
-
Säilö avomaankurkkuja talven varalle tai anna syyslahjoiksi.
-
Myös erilaisia erikoissalaatteja ja sipuleita kannattaa lisätä päivittäiseen ruokavalioon.
-
Tämän syksyn uutuus on lähellä tuotettu salaattisipuli, joka on viher- eli kevätsipuli. Se maistuu mehevältä sellaisenaan, mutta sopii myös salaatteihin, keittoihin ja vokkiruokiin.
-
Kasviksissa on paljon elimistölle välttämättömiä vitamiineja, kuituja sekä kivennäisaineita. Kolesterolia kasviksissa ja juureksissa ei ole lainkaan. Papuja ja palkokasveja suositellaan kasvissyöjille niiden sisältämän reilun valkuaismäärän ja kuitujen vuoksi.