Pidätkö enemmän katkaravuista, suolakurkusta vai lihatäytteestä? Onneksi ei tarvitse valita.

Katkaraputäyte

noin 4 isoon bliniin

1 pieni salottisipuli
200 g katkarapuja
1 dl majoneesia
1 prk (120 g) smetanaa tai ranskankermaa 
2 rkl hienonnettua tilliä
suolaa, rouhittua mustapippuria
(koristeluun mätiä)

Kuori ja hienonna sipuli. Yhdistä silppu katkarapujen kanssa muiden aineiden joukkoon.

Suolakurkkutäyte

noin 4 isoon bliniin

1 pieni salottisipuli
2 suolakurkkua
1 dl majoneesia
1 prk (120 g) smetanaa tai 1 dl ranskankermaa
2 tl juoksevaa hunajaa
suolaa, rouuhittua mustapippuria

Kuori ja hienonna sipuli. Kuutioi kurkut. Yhdistä ne muiden aineiden joukkoon.

Vinkki! Voit keventää täytteitä vaihtamalla majoneesin kevytversioon ja smetanan ruokajogurttiin.


Pikavorschmacktäyte

noin 8 isoon bliniin

2 salottisipulia
2 valkosipulinkynttä
1 rkl rypsiöljyä
400 g jauhelihaa (esim. lammasta ja possua)
1 rkl tomaattipyreetä
4 anjovisfileetä (noin 1/3 purkista)
1 prk (120 g) smetanaa
2 rkl kapriksia
rouhittua mustapippuria

1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota niitä muutama minuutti paistinpannulla öljyssä.
Lisää jauheliha ja jatka paistamista, kunnes se on kypsää. Lisää joukkoon tomaattipyree ja anjovisfileet. Kaada pannulle tilkka vettä ja jatka paistamista muutama minuutti. Soseuta seos sauvasekoittimella karkeahkoksi.

2. Lisää smetana ja kaprikset. Mausta halutessasi mustapippurilla. Tarjoile lämpimänä.

 

Teksti Sanna Kekäläinen, kuva Sanna Peurakoski