4–6 annosta

¼ kakkupohja (ohje)
noin 1 dl päärynä- tai muuta hilloa
1 pkt (noin 750 g) pähkinäistä jäätelöä, esim. Carte d’or texas pecan)

Marenki
4 valkuaista
1½ dl tomusokeria

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

---

Sisältö jatkuu mainoksen alla


1. Lämmitä uuni mahdollisimman kuumalle ja kytke päälle grillivastus, jos uunissasi on sellainen.

2. Leikkaa kakkupohjasta jäätelöä hieman isompi levy. Nosta se uuninkestävälle lautaselle. Levitä kakun pinnalle noin desilitra hilloa.  Nosta hillon päälle jäätelö. Laita jäätelö pakastimeen odottamaan marenkihunnutusta.

3. Laita valkuaiset puhtaaseen kulhoon ja vatkaa vaahdoksi. Lisää joukkoon tomusokeri ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kovaa ja kiinteää.

4. Vuoraa kakku marengilla. Älä jätä mihinkään aukkoja, sillä muuten jäätelö sulaa ja valuu paistoastiaan. Paista uunin ylätasolla 2–4 minuuttia, kunnes marenkipinta saa kauniin värin. Tarjoa heti.

Vinkki! Voit korvata kakkupohjan myös kekseillä tai kaupan valmiilla kakkupohjalla.

Teksti Sanna Kekäläinen, kuva Sami Repo 

Sisältö jatkuu mainoksen alla