Olen tehnyt blinejä jo 30 vuotta, ja harmittelin aina, miten nopeasti tattarijauhot menevät vanhoiksi.

Blinejä kun tein vain kerran vuodessa, ja joka helmikuu piti ostaa uusi jauhopussi.

Valaistuin noin 17 vuotta sitten. Minulla on kesäpaikka Virossa ja siellähän tattaria tarjotaan paljon.

Ravintoloissa kalan tai lihan seuraksi voi valita perunoita, riisiä tai haudutettua tattaria. Se on tasa-arvoinen lisuke muiden lisukkeiden joukossa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Päätin tarttua tattariin ja ostin ensimmäisen Veski-Mati -pussin. Virolainen tattarijauho on tummempaa ja hieman karkeampaa kuin suomalainen, mutta en ole hienosäätäjä, vaan käytän niitä ja suomalaisia samoin tavoin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Laitan tattaria taikinaan kuin taikinaan. Tattari kuuluu torttupohjaan, täytekakkupohjaan, sämpylöihin, ohukaisiin, amerikkalaisiin pannukakkuihin ja pizzapohjiin. 

Lis√§√§n tattarijauhoja ‚ÄĚsilm√§n mukaan‚ÄĚ, yleens√§ puolen litran s√§mpyl√§taikinaan noin 1-2 desi√§. Tattarissa ei ole gluteenia, joten siit√§ puuttuu sitko, ja siksi taikinoihin t√§ytyy lis√§t√§ my√∂s vehn√§jauhoja. Yleens√§ yrit√§n tehd√§ mahdollisimman terveellist√§ ja kuitupitoista ruokaa, joten pizzapohjaankin laitan tattarin lis√§ksi emmeri√§, ruista ja t√§ysjyv√§vehn√§jauhoja.

Kotona ei ole valitettu kuin kerran. Poikani erityispyynt√∂ nimip√§iv√§ksi oli, ett√§ tekisin kerrankin pizzan, jonka ‚ÄĚpohja ei olisi ruskea vaan valkoinen‚ÄĚ. H√§n sai haluamansa vaaleista vehn√§jauhoista tehdyn h√∂t√∂pizzan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla