Olen tehnyt blinejä jo 30 vuotta, ja harmittelin aina, miten nopeasti tattarijauhot menevät vanhoiksi.

Blinejä kun tein vain kerran vuodessa, ja joka helmikuu piti ostaa uusi jauhopussi.

Valaistuin noin 17 vuotta sitten. Minulla on kesäpaikka Virossa ja siellähän tattaria tarjotaan paljon.

Ravintoloissa kalan tai lihan seuraksi voi valita perunoita, riisiä tai haudutettua tattaria. Se on tasa-arvoinen lisuke muiden lisukkeiden joukossa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Päätin tarttua tattariin ja ostin ensimmäisen Veski-Mati -pussin. Virolainen tattarijauho on tummempaa ja hieman karkeampaa kuin suomalainen, mutta en ole hienosäätäjä, vaan käytän niitä ja suomalaisia samoin tavoin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Laitan tattaria taikinaan kuin taikinaan. Tattari kuuluu torttupohjaan, täytekakkupohjaan, sämpylöihin, ohukaisiin, amerikkalaisiin pannukakkuihin ja pizzapohjiin. 

Lisään tattarijauhoja ”silmän mukaan”, yleensä puolen litran sämpylätaikinaan noin 1-2 desiä. Tattarissa ei ole gluteenia, joten siitä puuttuu sitko, ja siksi taikinoihin täytyy lisätä myös vehnäjauhoja. Yleensä yritän tehdä mahdollisimman terveellistä ja kuitupitoista ruokaa, joten pizzapohjaankin laitan tattarin lisäksi emmeriä, ruista ja täysjyvävehnäjauhoja.

Kotona ei ole valitettu kuin kerran. Poikani erityispyyntö nimipäiväksi oli, että tekisin kerrankin pizzan, jonka ”pohja ei olisi ruskea vaan valkoinen”. Hän sai haluamansa vaaleista vehnäjauhoista tehdyn hötöpizzan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla