Tässä juttusarjassa esitellään Kodin Kuvalehden saitille sisältöä tekeviä ihmisiä. Viikottaista Kuokka ja kurpitsa -videoblogia pitää videotuottaja, intohimoinen puutarhaharrastaja Ninna Lindström.

Oletko koskaan miettinyt, miten chilit saa itämään paremmin? Entä voiko kotipuutarhan hyväksi tehdä jotakin jo kevättalvella?

Näihin ja muihin puutarhaihmisiä askarruttaviin kysymyksiin tarjoaa vastauksia Ninna Lindströmin, 49, puutarhavlogi Kuokka ja kurpitsa. Ninnalla on hyötyviljelystä kahdentoista vuoden kokemus. Hänellä on puolisonsa Mikin kanssa noin neljänkymmenen neliön puutarha Helsingin Käpylässä ja aarin viljelypalsta, jotka nyt odottavat rapsuttajaansa lumen alla.

Ninnan vinkit ovat selkeitä, konstailemattomia ja ymmärrettäviä myös aloittelijalle.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Olet intohimoinen puutarhaihminen. Miksi?

Itsekasvatettujen, tuoreiden luomuvihannesten makumaailma on vailla vertaa. Lisäksi puutarhanhoito tarjoaa esteettisiä elämyksiä, ulkoilua, liikuntaa ja hyvää mieltä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Harrastus hyödyttää myös kukkaroa. Olen suunnitellut puutarhani niin, että se tarjoaa syötävää läpi kesän.

Satokausi alkaa touko-kesäkuussa parsoilla ja retiiseillä, ja päättyy joulukuussa viimeisiin ruusukaaleihin. Onpa lumen alta kotipihan yrttipenkistä saatu timjamia joulupöytäänkin.

Mitä tunteita puutarhanhoito sinussa herättää?

Siemenen laittaminen multaan on aina pienen seikkailun alku. Puuhaan liittyy myös jännitystä - puutarhanhoito on arpapeliä luonnonvoimien armoilla. Minä teen mitä pystyn, luonto hoitaa loput.

Kenelle vlogisi on suunnattu?

Kaikille puutarhanhoidosta kiinnostuneille. Pyrin vinkkaamaan, mitä mihinkin aikaan vuodesta kannattaa puutarhassa puuhata.

Tärkeää on myös antaa iloa ja inspiraatiota. Videoblogi on puutarhapuuhiin oivallinen väline, koska videokuvan avulla voi näyttää erilaisia asioita, kuten siementen istutuksen tai taimien koulimisen, ikään kuin kädestä pitäen.

Ehditkö tehdä vapaa-ajallasi muuta kuin viljellä?

Totta kai. Matkustelen mielelläni myös kesäisin, ja reissujen ajaksi delegoin palstani kasteluvastuun ystäville ja tutuille. He auttavat mielellään, sillä palstanhoitoon kesällä kuuluu myös oikeus nauttia ajankohtaisesta sadosta. Yhteisöllistä ja mukavaa.

Olen myös oppinut antamaan itselleni armoa tietyissä asioissa. Voikukat saavat törröttää kotipihan nurmikossa. Palstaviljelyssä en pyri viivottimella vedettyyn kädenjälkeen. Nautin rehotuksesta ja rönsyilystä.

Millaisia suunnitelmia sinulla on ensi kesälle?

Oma pieni kasvihuone on pitkäaikainen haaveeni. Kenties jo tänä vuonna se toteutuu? Aion myös ryhtyä kunnianhimoiseen projektiin, latva-artisokan kasvatukseen.

Vlogista voi seurata, miten nämä ja muut puutarhasuunnitelmat edistyvät!

Ninnan vlogiin pääset tästä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla