
Latva-artisokka on keittiötarhan arvokasvi, joka nauttii lämmöstä. Kasvattaminen kannattaa, vaikka artisokka ei joka kesä ehdikään tuottaa satoa.
Latva-artisokka kasvaa metriseksi, ja sen lehdet hohtavat hopeaa. Hienostuneinta latva-artisokassa on nuorena kerättyjen kukkanuppujen kitkerän pähkinäinen maku.
Näin saat latva-artisokan menestymään
1. Hoida sitä hellästi
Latva-artisokka vaatii paljon lämpöä ja ravinteita. Istuta taimet ulos vasta, kun hallat ovat ohi.
2. Istuta lavalle
Paras paikka viljelyyn on korkea, ravinteikkaalla mullalla täytetty lava, sillä se on avomaata lämpimämpi. Suojaa kylmänarat taimet harsolla juhannukseen asti.
3. Kastele säännöllisesti
Kata multa esimerkiksi ruohosilpulla. Muutaman viikon välein lisätty silppu antaa kasville myös puhtia kasvattaa nuppuja. Kun kukkamykeröiden suomujen kärjet harottavat, ne ovat valmiita syötäväksi.