Ryhdy nyt hommiin, niin olet varmasti valmis joulukuun ensimmäisenä päivänä.

 

Langan menekki: Regia 4-faedig -lankaa jokaista osaa varten 10 g pääväriä ja 5 g kuvioväriä.

Tai 50-100 g luonnonvalkoista (01992), punakirjavaa (02742), vihreäkirjavaa (02744) sekä fuksiakirjavaa (02741).

Sukkapuikot ja virkkuukoukku Prym: Nro 4-5 tai käsialasi mukaan.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Tiheys: 20 s ja 28 krs sileää neuletta 2-kertaisella langalla = 10 cm.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Joustinneule: 1 o, 1 n.

Sileä neule: Neulo tasona oikealla oikein ja nurjalla nurin ja neulo suljettuna neuleena kaikki krs:t oikein.
 

Tee sukat näin:

Luo (ja neulo) 2-kertaisella l.valkoisella tai punakirjavalla langalla 24 s ja jaa ne sukkapuikoille. Neulo suljettuna neuleena ensin 4 krs joustinneuletta ja aloita sitten sileä neule joko fuksiakirjavalla tai punakirjavalla 2-kertaisella langalla.

Kun varren pituus on 8 cm, tee IV ja I puikoilla kantapää. 1.krs: neulo I puikolta 6 s o, käännä työ. 2.krs: nosta 1 s neulomatta, lanka työn nurjalla puolella ja neulo 11 s n, käännä työ. 3.krs: nosta 1 s neulomatta, lanka nurjalla puolella, neulo oikein edellisen krs:n nostettuun s:aan asti, käännä työ. 4.krs: nosta 1 s neulomatta, neulo nurin edellisen krs:n nostettuun s:aan asti, käännä työ. Toista 3.-4. krs:ia kunnes keskellä työtä on jäljellä 4 neulottua s:aa.

Neulo sitten kaikilla s:illa 2 krs sileää neuletta ja aloita kantapään toinen puoli. 1.krs: neulo I puikolla 3 o, käännä työ. 2.krs: nosta 1 s neulomatta, neulo 5 n, käännä työ. 3.krs: nosta 1 s neulomatta, neulo oikein edellisen krs:n nostettuun s:aan, neulo s oikein ja seuraava s oikein, käännä työ. 4.krs: nosta 1 s neulomatta, neulo nurin edellisen krs:n nostettuun s:aan, neulo seuraavat 2 s n, käännä työ. Toista 3.-4. krs:ia kunnes kaikki nostetut s:t on neulottu.

Jatka sileää kaikilla s:illa suljettuna neuleena.

Kun jalkaosan pituus on 8 cm, aloita kärkikavennukset. Neulo I ja III puikon lopussa 2 o yhteen ja 1 o ja neulo II sekä IV puikon alussa 1 o, tee ylivetokavennus (=nosta 1 s neulomatta, neulo 1 s ja vedä nostettu s neulotun yli). Toista tällaiset kavennukset joka 2. krs kunnes työssä on jäljellä 8 s. Katkaise langat, vedä s:iden läpi, kiristä ja päätä hyvin.
 

Tee lapanen näin:

Luo (ja neulo) 2-kertaisella fuksiakirjavalla tai punakirjavalla langalla 28 s ja jaa ne sukkapuikoille. Neulo suljettuna neuleena ensin 6 krs joustinneuletta ja aloita sitten sileä neule 2-kertaisella vihreäkirjavalla tai valkoisella langalla.

Lisää 4.krs:lla peukalokiilaa varten I puikon viimeisen s:n molemmin puolin 1 s (lisäys: neulo kahden s:n välinen lankalenkki kiertäen oikein). Toista lisäykset joka 2. krs näissä samoissa kohdin siten, että kiilan kohdalla lisäysten väliin tulee aina 2 uutta s:aa.

Kun kiilassa on 9 s, ota s:t apulangalle ja luo niiden tilalle 1 s.

Jatka näillä 28 s:lla sileää suljettuna neuleena.

Kun sileän neuleen kokopituus on 7 cm, aloita kärkikavennukset. Neulo I ja III puikon lopussa 2 o yhteen ja 1 o ja neulo II sekä IV puikon alussa 1 o, tee ylivetokavennus (=nosta 1 s neulomatta, neulo 1 s ja vedä nostettu s neulotun yli). Toista tällaiset kavennukset joka 2. krs kunnes työssä on jäljellä 8 s. Katkaise langat, vedä s:iden läpi, kiristä ja päätä hyvin.

Tee peukalo näin: Poimi peukalo-aukosta yhteensä 10 s ja neulo 2-kertaisella langalla suljettuna neuleena sileää neuletta. Kun peukalon pituus on 3,5 cm, neulo koko krs:n ajan 2 s o yhteen. Katkaise langat, vedä s:iden läpi, kiristä ja päätä hyvin.


Tee hiippamyssy näin:

Luo (ja neulo) 2-kertaisella vihreäkirjavalla tai l.valkoisella langalla 36 s ja jaa ne sukkapuikoille. Neulo suljettuna neuleena ensin 4 krs joustinneuletta ja aloita sitten sileä neule 2-kertaisella fuksiakirjavalla, punakirjavalla tai vihreäkirjavalla langalla. Kun myssyn pituus on 5,5 cm, merkitse joka 9:s silmukka ja aloita kavennukset.

Eli neulo aina merkitty s ja sitä edellinen s oikein yhteen, työstä kapenee 4 s. Toista tällaiset kavennukset joka 4. krs kunnes työssä on jäljellä 8 s. Neulo vielä 4 krs, katkaise langat, vedä s:iden läpi, kiristä ja päätä hyvin.

Tee joustinneuleen värinen tupsu, jonka halkaisija on 2,5 cm ja kiinnitä se myssyn kärkeen.


Viimeistely: Ompele jokaiseen kappaleeseen 2-kertaisella langalla ristipistoin numero piirroksen mukaan. Käytä numeroon samaa väriä mitä jousteeseenkin. Jätä numeron ja joustinneuleen väliin aina 2-3 kerrosta. Kiinnitä sitten joustinneuleen värinen 2-kertainen lanka jousteen yläreunaan ps:lla ja tee 35 kjs ripustuslenkiksi. Tee vielä ps samaan kohtaan kuin aiemminkin. Katkaise ja päätä langat. Virkkaa vielä 6-kertaisella punakirjavalla langalla 80-120 cm pitkä kjs-ketju ja kiinnitä sukat, lapaset sekä myssyt siihen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla