Katso ohjeet Marjut Helskeen Myrskylän lapasiin! Ne sijoittuvat kymmenen parhaan joukkoon Paikkakuntien lapaset -kilpailussa vuonna 2013.

Katso kuvat muistakin kisaan osallistuneista lapasista täältä.

Malli: Marjut Helske
OhjePirkanmaan Kotityö Oy, Sanna Isosomppi
Koko: Naisen lapanen
Tarvikkeet:
Lanka: Pirkanmaan Kotityö Oy:n paksua Pirkka-lankaa tex 285 x 2 (100 % villa, vyyhti 100 g = 170 m)
tummanpunainen (317) 70 g
valkoinen (101) 30 g
musta (119) 15 g
sininen (207) 5 g
vihreä (312) 5 g
Sukkapuikot: 3 tai 2½ mm käsialan mukaan.
Neuletiheys: 10 x 10 cm = 24 s ja 32 krs.
Kokeile tiheyttä ja vaihda puikot tarvittaessa käsialan mukaan. Jos haluat pienemmät lapaset, vaihda pienemmät puikot.

Neulominen: Luo tummanpunaisella langalla 48 s ja jaa silmukat neljälle puikolle. Neulo nurjaa 5 krs, sitten oikeaa 5 krs ja vielä nurjaa 5 krs. Neulo 2 krs oikeaa tummanpunaisella ja aloita sitten pystyraita kuvio.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Neulo 1o valkoisella ja 1o tummanpunaisella. Pidä langat kädessäsi koko ajan niin, että valkoinen on päällä ja tummanpunainen alla. Muista myös pitää lankajuoksut sopivan löyhinä, ettei neuleesta tule liian tiukka. Voit neuloa pystyraidan ½ kokoa pienemmillä puikoilla, jotta saat kuviosta siistin. Neulo pystyraitaa 15 krs. Jatka lapasta raidoitusohjeen mukaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Peukalon kohdalla ota puikon reunasta peukaloa varten 8 s apulangalle. Luo tilalle uudet 8 s. Jatka raidoitusohjeen mukaan kunnes tulet kärki kohtaan.

Aloita kärkikavennukset. Tee kavennukset joka kerroksella; 1. ja 3. puikon alussa ensimmäinen ja toinen silmukka ylivetäen yhteen ja 2. ja 4. puikon lopussa toiseksi viimeinen ja viimeinen silmukka oikein yhteen. Kun jäljellä on enää 4 s, vedä lanka niiden läpi ja kiristä. Neulo toinen lapanen peilikuvaksi.

Peukalo: Poimi 8 s apulangalta ja toiset 8 s luotujen silmukoiden reunasta sekä 1 s kummastakin peukalon reunasta (=18 s). Neulo tummanpunaisella langalla 20 krs sileää neuletta ja aloita kärkikavennukset. Tee kavennukset joka kerroksella, neuloen joka puikon alussa 2 s oikein yhteen, kunnes jäljellä on 4 s. Vedä lanka silmukoiden läpi ja kiristä. Neulo toisen lapasen peukalo samoin.

Viimeistely: Päättele langanpäät ja höyrytä lapaset kevyesti.

Hoito: Pese neule käsin viileässä, 30-asteisessa, tasalämpöisessä vedessä miedolla pesuaineella kevyesti puristellen. Lämpötilan vaihtelut ja kova hankaus aiheuttavat villan vanumisen. Muotoile kosteana oikeaan muotoon. Kuivaa tasaisella alustalla ilmavassa paikassa. Höyrytä kevyesti.

Materiaali- ja ohjetiedustelut: Pirkanmaan Kotityö Oy, puh. 03-225 1420, fax 03-223 7223, taitopirkanmaa@taitopirkanmaa.fi, www.taitopirkanmaa.fi.
MALLIN KOPIOINTI JA KAUPALLINEN VALMISTUS ON KIELLETTY.

X

Sisältö jatkuu mainoksen alla