Valmista Halloween-lyhty aidoin amerikkalaisin ohjein.

Kurpitsan kovertaminen Halloween-lyhdyksi ei olekaan ihan niin helppoa kuin luulisi. Kysyimme neuvoa amerikkalaiselta perheenäidiltä, joka järjestää vuosittain lyhtytalkoot ja hyödyntää kurpitsan siemenistä lähtien. Tässä yksityiskohtaiset ohjeet!

1. Peitä keittiönpöytä sanomalehdillä tai koverra kurpitsat ulkona, niin vältät sotkua.

2. Leikkaa kurpitsasta kansi pois. Kaavi liha ja siemenet talteen esimerkiksi jäätelökauhalla. Lapset rakastavat tätä vaihetta!

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

3. Luonnostele vesiliukoisella tussilla onton kurpitsan pinnalle muikeat kasvonpiirteet. Kaiverra naama esiin viivoja pitkin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

4. Hyödynnä liha. Soseuta monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella kulhossa. Pakasta pienissä erissä ja käytä myöhemmin vaikka kurpitsapiirakkaan tai sämpylöihin.

5. Paahdetut kurpitsansiemenet ovat snackseja parhaasta päästä. Puhdista ne ja levitä kuivumaan uunipellille leivinpaperin päälle. Ripottele pinnalle oliiviöljyä ja suolaa, kääntele ja paahda uunissa 160 asteessa puolisen tuntia tai kunnes siemenet paahtuvat ruskehtaviksi.

6. Kurpitsalyhty säilyy viileässä mutta ei kestä pakkasia ja nahistuu helposti. Tee lyhty vasta juhlan tietämissä. Paranna säilyvyyttä huuhtomalla kurpitsan sisäpinta etikalla.

7. Sirottele kurpitsalyhdyn kannen sisäpinnalle kanelia tai muskottipähkinää. Näin saat mukaan ihania tuoksuja.

8. Laita koverretun kurpitsan sisään tuikku ja aseta lyhty portaille tunnelmanluojaksi.

 

Amerikkalaisittain lyhty on Jack-o-Lantern. Vinkit antoi Merianne Harding New Wilmingtonista, Pennsylvaniasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla