Liukuvärjää pöytäliina trendikkäästi
Valitse pöytäliinaksi niin suuri lakana, että se yltää reilusti maahan asti. Se on juhlavampi kuin puoliväliin päättyvä liina.

Valkoinen pöytäliina tai iso lakana saa trendikkään juhlailmeen, kun liukuvärjäät sen helmat tekstiilivärillä.

Tarvikkeet:

 • valkoinen pöytäliina tai lakana
 • suuri sanko (vanha vauvan kylpyallas on erinomainen)
 • ruokasuolaa
 • Dylon-käsinvärjäysjauhetta
 • vaaka ja sekoitusastia
 • voimapaperia tai sanomalehtiä värjäysalustan suojaamiseksi

Tee näin:

 1. Punnitse kuiva kangas ja annostele värijauhe painon mukaisesti. Noudata värjäysainepussin ohjeita. Kuvan pöytäliinassa on käytetty Dylonin Tropical Green -tekstiiliväriä, mutta voit sekoittaa eri sävyjä saadaksesi juuri haluamasi värin.
 2. Pese kangas ja jätä se kosteaksi.
 3. Suojaa kädet kumikäsineillä. Liuota värijauhe puoleen litraan lämmintä vettä ja sekoita hyvin.
 4. Kaada värjäysastiaan värijauheen ohjepussin mukaan 40-asteista vettä, lisää veteen 250 grammaa suolaa ja värineste. Sekoita hyvin.
 5. Taita lakana pystysuunnassa neljä kertaa, jotta kangas on helpompi dipata väriliemeen. Kipua tuolille, jotta kangas pysyy suorana eikä tahraa valkoista osaa kankaasta.
 6. Upota tekstiili väriliemeen ja anna värin imeytyä ylöspäin. Dippaa hetken päästä uudelleen, jotta reunan väri voimistuu. Jatka, kunnes alin reuna on niin tumma kuin haluat sen olevan. Hämmennä seosta välillä. Varo roiskeita!
 7. Dippaa kangasta säännöllisin väliajoin väriliemeen mieluiten 45 minuutin ajan. Mitä aiemmin lopetat värjäämisen, sitä vaaleampi on lopputulos.
 8. Huuhtele kangas huolellisesti kylmällä vedellä valkoisesta osasta kohti värjättyä. Pese kangas varovasti lämpimällä vedellä ja pesuaineella.
 9. Ripusta kuivumaan niin, ettei värjäämätön osa kosketa värjättyä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla