Hyvä suunnittelu kestää aikaa

Ihastu tammikuun 2014 Suuri Käsityö -lehden huippusuunnittelijoiden klassisiin juhla-asuihin. Katso myös, miltä puvut näyttivät, kun ne julkaistiin ensimmäisen kerran 8 - 15 vuotta sitten.

Esittelemme tammikuun 2014 lehdessä Ilona Pellin, Tarja Rantasen, Jukka Rintalan, Tiia Vanhatapion ja Teemu Muurimäen juhla-asut. Alla olevista linkeistä näet, miltä ne näyttivät, kun ne julkaistiin lehdessä ensimmäisen kerran vuosina 1999 - 2006.

Teemu Muurimäki suunnitteli hääpuvun vuonna 1999.

 

Jukka Rintalan kotelomekko on vuodelta 2000.

 

Ilona Pellin tunika ja hame kestävät aikaa.

Tiia Vanhatapion glamourmekko valmistui vuonna 2006.

Tarja Rantanen ompeli topin ja hameen pitsistä vuonna 2004.

Ihanat ja taitavat nuoret tamperelaiset Peppi Rytkönen ja Kaisa Ojaniemi suunnittelevat joka kuukausi lehteen vaatteita ja tekevät ompelusta myös videoita nettisivuillemme ja YouTubeen.

Peppi, 18, on tämän kevään ylioppilas, joka haaveilee, että saisi joskus oman vaatemalliston. Pepin Suuri Käsityö -lehdelle suunnittelema mekko löytyy elokuun numerosta.

Kaisa, 19, puolestaan valmistui keväällä ylioppilaaksi ja ompelijaksi. Hän pitää erityisesti juhla-asujen ompelusta. Ensimmäinen Kaisan suunnittelema vaate, kietaisumekko, kuvattiin juuri syyskuun lehteen.

 

Suuri Käsityö -lehden uusi kässätubettaja Peppi suunnitteli ja ompeli elokuun lehteen ruutumekon.

Etsimme keväällä uusia kässätubettajia. Hakijoiden joukosta tubettajiksi valittiin Peppi ja Kaisa.

Ensimmäisenä vaatteen suunnittelu- ja tubetusvuorossa oli Peppi.

”Halusin tehdä yksinkertaisen mekon, jonka voi laittaa päälle esimerkiksi kouluun, töihin tai mistä oma arki sitten koostuukaan. Vaikka yleisesti rakastan kirkkaita värejä, yritin tällä kertaa pysytellä tummissa kankaissa. Ruutukuvio tekee kankaasta mielenkiintoisen ja piristää muuten maanläheistä väriskaalaa.

Itse yhdistäisin mekon esimerkiksi valkoisen tai vaihtoehtoisesti kirkkaankeltaisen paidan kanssa. Mekon V-kaula-aukko nostaa korkeat paidankaulukset edukseen, eli kaulus- ja poolopaidat esiin!”.

Kaavat mekkoon löydät Suuri Käsityö -lehden numerosta 8/2018.