Herkän ihon suojaaminen on erityisen tärkeää talvella. Kylmyyden lisäksi haasteena ovat voimakkaat lämpötilan vaihtelut.

Näin kasvojesi iho pärjää talvisäässä:

* Käytä talvella täyteläisempiä puhdistusmaitoja, -voiteita tai -öljyjä ja alkoholittomia puhdistusvesiä. Jos iho on kovin kuiva, vedellä ei tarvitse lotrata lainkaan. Puhdistusmaidon voi pyyhkiä pois vanulapulla tai kasvopyyhkeellä.

* Ehkäise kuivuutta täyteläisellä kosteus- tai hoitovoiteella ihon kunnosta ja ihotyypistä riippuen. Kosteuttava naamio kerran pari viikossa sekä tehoseerumit kosteuttavan ja ravitsevan hoitovoiteen alla elvyttävät ja vahvistavat ihoa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

* Kuori ihoa harvemmin. Ihon kuorintaväli riippuu ihotyypistä, mutta varsinkin kuivaihoiselle riittää kuorinta parin viikon välein. Vältä rouheita sisältäviä kuorinta-aineita talvella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

* Suojaa kasvojen iho raikkaassa talvisäässä ulkoillessa kylmältä ja tuulelta. Huppu ja kaulahuivi pitävät kasvot suojassa hyytävältä viimalta, mutta käytä myös ulkoiluun tarkoitettua voidetta. Lyhyille reissuille antaa kelpo suojan tavallinen täyteläinen kasvovoide, jossa on vain vähän kosteutta. Muista levittää voide ainakin puoli tuntia ennen ulkoilua. Lisäsuojaa saat meikkivoiteesta ja puuterista.

* Muista suojata myös huulet rasvalla.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla