Vaatetus alkaa keventyä, mutta monella meistä iho on talven jäljiltä kovin valkoinen. Pikainen pelastus löytyy itseruskettavista tuotteista. Käytä niitä oikein.

Valitse tuote oikein.

Itseruskettavien tuotteiden valikoima on nykyään laaja. Kasvoille on omat voiteensa. Vartalon iholle sopivat vaahdot ja geelit. Kuivimpiin kohtiin sopivat öljymäiset tuotteet. Suihkeet auttavat saamaan väriä myös selkään ja muille alueille, joihin ei muuten ulotu.

Kuori aluksi iho.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Pinta silottuu ja pehmenee, jolloin itseruskettavat tuotteet imeytyvät paremmin. Suosi öljyttömiä kuorinta-aineita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kosteuta kehon erityisen kuivat alueet.

Sellaisia ovat polvet, nilkat, kyynärpäät, rystyset ja ranteet. Jos niiden iho on liian kuiva, itseruskettava tuote tummentaa niitä helposti liikaa. Varmista, että kosteuttava tuote on imeytynyt kunnolla ennen kuin ryhdyt levittämään itseruskettavaa.

Varo, ettet suihkiessa tahri koko kylpyhuonetta.

Lue käyttöohjeet aina huolellisesti. Huomaa, että värillinen tuote helpottaa urakkaa. Sen avulla näet helposti, missä kohdin ihoa tuotetta jo on etkä missaa mitään paikkaa.

Levitä huolella.

Suojaa kädet esimerkiksi kertakäyttöhansikkailla, jollet halua oransseja kämmeniä ja kynsiä. Etene levityksessä alhaalta ylöspäin, niin vältyt mahdollisilta valumajäljiltä.

Muista, että vesi ja hankaaminen kuluttavat keinorusketusta.

Ota lyhyitä suihkuja ja kuivaa iho pyyhkeellä taputellen, ei hangaten.

Täydennä halutessasi tulosta.

Rusketuksen vaikutelmaa voi luoda myös jättisiveltimellä levitetyllä aurinkopuuterilla. Muista myös, että keinorusketus ei suojaa auringolta.

Lähteet: harpersbazaar.com, Una Nuotio: Kerro kerro kuvastin, kauneudenhoidon käsikirja (Otava 1997)

Sisältö jatkuu mainoksen alla