Jos kasvot kukkivat tai kuivuvat, se voi johtua väärästä valinnasta kosmetiikkahyllyllä.

Moni meistä käyttää tietämättään iholleen epäsopivia kauneudenhoitotuotteita. Valinta ei ole aina helppoa.

”Moni suomalainen ei tunne omaa ihotyyppiään. Tai tiedä, että kasvojen iho voi vaatia erilaiset kosmetiikkatuotteet eri vuodenaikoina”, kertoo Yliopiston Apteekin kosmetologi Eveliina Jäppinen.

Jos talvella on tuntenut tietyn ihovoiteen mukavan kostetuttavana, kesällä se saattaakin olla kasvojen iholle liikaa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Rasvainen iho ei puhdistu normaali-ihoisen tuotteilla tarpeeksi.

Jäppinen kertoo, että vääränlaisen ihonhoitotuotteen käytöstä voi seurata monenlaisia iho-ongelmia. Kasvojen iho voi äkkiä muuttua kutisevaksi tai hilseileväksi, ihoon voi ilmestyä tavallista enemmän epäpuhtauksia. Saatat käyttää päivävoidetta tai kasvojen puhdistustuotetta, joka ei sovikaan sinulle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

”Jos kuivaihoinen käyttää rasvaiselle iholle tarkoitettuja tuotteita, iho voi kuivua entisestään. Rasvainen iho taas ei puhdistu normaali-ihoisen tuotteilla tarpeeksi. Kuiva ja atooppinen iho kaipaa hyvin erilaista hoitoa kuin rasvaisempi.”

Älä ärsytä ihoa anti-age-tuotteilla

Jäppinen varoittaa ottamasta ikääntymisen merkkeihin tarkoitettuja anti-age-tuotteita käyttöön liian aikaisin. Sekin voi nimittäin ärsyttää ihoa ja johtaa näppylöihin.

Sopivan tuotteen valintaan saa apua kosmetologilta.

”Toisilla juonteet ja velttous tulevat aikaisemmin näkyviin. Oikea aika aloittaa riippuu paljon ihmisen elintavoista ja geeneistä”, Jäppinen kertoo.

Jos olet epävarma siitä, mitä kauneudenhoitotuotteita kannattaa käyttää, Jäppinen kannustaa kysymään neuvoa kosmetologilta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla