Silmien rajaaminen on helpoin tapa myös juhlistaa meikki. Vältä teräviä, kapeita viivoja.
Silmien rajaaminen on helpoin tapa myös juhlistaa meikki. Vältä teräviä, kapeita viivoja.

Silmien rajaus saa katseen säihkymään ja ripset näyttämään pidemmiltä. Lue kauneustoimittaja Kaisa Virtasen viisi ohjetta, joiden avulla rajaus taatusti onnistuu.

Rajaan silmäni joka päivä, lomalla, mökillä, töissä ja juhlissa. Ilman rajauksia silmiäni ei kunnolla edes huomaisi, koska olen hyvin vaalea, meikittä lähes väritön ja käytän silmälaseja.

Vaikka teen rajaukset päivittäin, vaihtelen tekniikkaa. Vapaapäivinä ja lomalla vedän luomivärillä pehmeät viivat. Töissä kynärajaukseni ovat yleensä suhteellisen maltilliset, mutta ulkonurkkiin vedän vähän tuhdimmat viivat, joilla saan katseeseen nostetta. Kynän jäljen pehmennän hieman utuiseksi.

Juhlissa käännän nappulat kaakkoon. Suosin tarkkaa rajausta ja joskus voin jopa vetäistä tuplat: ensin tummaa ja sen päälle kullan kiiltoa. Tehokasta ja nostattavaa!

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Näin teet kauniit silmien rajaukset

  1. Pohjusta. Jotta rajaus pysyisi mahdollisimman hyvin aloillaan, levitä luomille ensin silmämeikin pohjustustuotetta.
  2. Valitse suosikkisi. Pehmeän sumuisen rajauksen teet tummalla luomivärillä. Pysyvimmät ja selkeimmät rajat saat tussimaisella tuotteella. Myös siveltimellä levitettävä kakkumainen väri tai geeli pysyvät kiitettävästi. Jos suosit rajauskynää, valitse pehmeä laatu, jotta väri tarttuu hankaamatta.
  3. Aloita ulkoa. Aloita rajauksen vetäminen silmän ulkonurkasta keskustaa kohti. Kynää tai tussia ei pidetä kohtisuorassa, vaan kynän kuuluu olla 45 asteen kulmassa ja tussin lappeellaan.
  4. Etene varoen. Älä yritäkään vetää yhtä siistiä viivaa. Kokeneetkin tekevät rajauksen pienin, lähes pistemäisin vedoin. Niin saat värin sinne, minne se kuuluu: aivan ripsien tyveen.
  5. Hämää hitusen. Jos luomet roikkuvat, levennä ja kohota rajausta silmän ulkonurkasta. Pienet silmät hämäät suuremmiksi, kun pidennät viivaa ulkonurkasta. Vältä teräviä, kapeita viivoja. Harjoitus tekee nopeasti mestarin!

Artikkeli on julkaistu Kodin Kuvalehden numerossa 24/2017.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Kannattaako rajaukset vetää sekä ylös että alas? Vai riittävätkö pelkät ylärajaukset?

  • ylös 22
  • alas 8
Meikkisuti

Pelkät ylärajaukset virkistävät ja kohottavat ilmeen, alarajaus pienentää ja tekee väsyneen näköiseksi. Suomalaisen värimaailmalla kannattaa suosia tummanruskeaa mustan sijaan, ja kynä ja geelurajausta nestemäisen tilalla. Luomi kannattaa myös pohjustaa hyvin ennen meikkiä.

  • ylös 18
  • alas 13
Sisältö jatkuu mainoksen alla