Ajaton vaate on hillitty, asiallinen ja hyvälaatuinen. Tapa- ja tyylikouluttaja, kamarineuvos Kaarina Suonperä kertoo viisi klassikkoa, jotka sopivat lähes tilanteeseen kuin tilanteeseen. 

1. Jakku, joka ei rypisty hihoista eikä helmasta. Hyvälaatuisen bleiserin taskut eivät repsota, eivätkä sen kyynärtaipeet ole heti poimuilla. Valitse väriksi sellainen, jossa itse viihdyt ja jonka tiedät pukevan sinua. 

2. Pitkät housut, jotka sopivat jakkuun. Housut voivat olla eriväriset tai vaikkapa ruudulliset, kunhan ne eivät riitele bleiserin kanssa. Materiaalin tulisi ehdottomasti olla rypistymätöntä.   

3. Paitapusero. Satsaa laatuun ja valitse pusero, joka ei rypisty, nyppyynny eikä ole hiostava. Ajaton paitapusero on yksivärinen ja hihallinen. Lisää väriä saat huivilla tai koruilla. 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

4. Jalkineet, jotka sopivat hätätilanteessa niin sisä- kuin ulkokäyttöön. Korkoa saa olla sen verran, että sen kanssa pärjää. Kengissä väriskaala voi olla vähän hillitympi, mustalla pärjää aina. Jalkineissa nahka on varma valinta.  

Sisältö jatkuu mainoksen alla

5. Neule. Panosta kevyeen, ohueen ja laadukkaaseen villatakkimaiseen neuleeseen, jolla voit mennä parempiinkin paikkoihin. Liian lyhyt neule jättää ristiselän paljaaksi, joten valitse mieluummin lantion mittainen. 

Vierailija

Olipa turhat vinkit, aivan liian yleisellä tasolla. Ja kuka ihme pärjää vain yksillä housuilla? Tuohan on vain yksi asu plus neule. Omituiset vinkit.

Vuonna 2018

No mutta, näillähän "vinkeillä" tulee Kaarina-klooneja. Vieläpä rypistymättömät (teryleeniä?) amerikantäti-housut ja pimun fritsuliina kaulaan tuomaan väriä. muahhhhaaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla