Kesällä kuumuus saa epäpuhtaan ja rasvaisen ihon herkästi kiiltelemään. Apua voi saada riittävällä kasvojen puhdistuksella ja käyttämällä kasvosuihketta.

Epäpuhdas tai herkästi rasvoittuva iho kohtaa monia haasteita kesällä. Yleisin ihotyypin ongelma on kasvojen kiiltely, kun kuumuus nostaa hien pintaan.

Yliopiston Apteekin farmaseutti ja estenomi Annina Nyholm kertoo, että kesällä epäpuhtaan ihon hoitamisessa on tärkeää huolehtia, että kasvoja tulee puhdistettua tarpeeksi.

"Ihonhoidon tueksi suosittelen kasvoveden käyttöä, koska se supistaa ihohuokosia ja siten helpottaa talintuotantoa. Kosteusvoiteeksi sopii kevyt, geelimäinen kosteustuote", Nyholm neuvoo.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kiiltelevää ihoa voi korjailla päivän mittaan kivipuuterilla, sillä se auttaa meikkiä säilymään kauniina. Nyholm vinkkaa, että kivipuuterin kaveriksi kannattaa harkita mineraalilähdevesisuihketta. Pelkän puuterin käyttö voi tehdä meikistä pakkelisen näköisen, jos puuteria lisää päivän mittaan monta kertaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

"Kasvosuihketta voi suihkauttaa meikin päälle pitkin päivää. Se kosteuttaa kevyesti, vie kiiltoa iholta ja tekee raikkaan tunteen. Meikkituotteissa ylipäätään kannattaa valita rasvoittuvalle iholle tarkoitettuja tuotteita, sillä ne pysyvät paremmin raikkaana pitkin päivää."

Myös aurinkosuojat suunnitellaan erilaisten ihotyyppien tarpeisiin. Epäpuhtaalle iholle sopivat parhaiten mattapintaiset aurinkosuojat. Tuotetta valitessa kannattaa etsiä juuri rasvoittuvalle ihotyypille suositeltu aurinkovoide.

Sisältö jatkuu mainoksen alla