Kuiva iho saattaa ärtyä kesällä helposti. Ihon ongelmiin voivat auttaa kasvonaamiot ja riittävä suojaaminen.

Kuivan ihon suurimmat haasteet kesällä ovat suolainen vesi, merituuli ja aurinko. Ne saattavat kuivattaa ihoa entisestään tai saada sen ärtymään, farmaseutti ja estenomi Annina Nyholm Yliopistollisesta Apteekista kertoo.

Kuivaa ihoa hoidetaan parhaiten huolehtimalla sen kosteuttamisesta ja riittävästä suojaamisesta.

"Aurinkosuojissa on nykyisin niin paljon vaihtelua, että jokaiselle löytyy kyllä se sopiva. Jos aamuisin haluaa selvitä yhdellä voiteella, kannattaa panostaa päivävoiteeseen, joka toimii samalla aurinkosuojana", Nyholm sanoo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kuori iho ennen auringonottoa

Jos kuivaihoinen mielii auringonottoon, iho on hyvä muistaa kuoria ennen auringonpalvontaa. Silloin rusketuksesta tulee tasaisempi. Nyholm kertoo, että monella kuivaihoisella aurinko voi jopa helpottaa ihon kuivuutta. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kuivaihoisen on syytä huolehtia riittävän suuren suojakertoimen käyttämisestä. Kuivaihoisen auringonottajan on äärimmäisen tärkeää kosteuttaa ihoa riittävästi auringossa oleskelemisen jälkeen.

"Jos merituuli saa ihon ärtymään, voi ärtyvään alueeseen, kuten poskipäihin tai nenään, laittaa suojavoidetta. Yleensä jälkihoito on paras apu ongelmaan, ihon ärtymistä voi hoitaa esimerkiksi kosteusnaamiolla", Nyholm sanoo.

Mitä kuivempi iho sitä rasvaisempi voide

Täyteläisempi voide ei kuivaihoista haittaa, sillä kuivaan ihoon se imeytyy nopeasti. Nyholm vinkkaa, että kuivan ihon kesähoidossa kannattaa kuunnella ihon omia tarpeita. Pintakuiva iho pärjää vesimäisillä tuotteilla, mutta läpeensä kuiva iho vaatii öljyisempiä ja rasvaisempia voiteita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla