Mummon suusta kuulee totuuden!
Mummon suusta kuulee totuuden!

Jos ei mummo tiedä, miten asianlaita on, niin ei tiedä kukaan mukaan. Nappaa tästä käyttöösi mummojen parhaat sanonnat, kuten ”Mikä miuta väsyttää!” Sen voit lausahtaa aika ajoin vaikka pomollesi.

Nykyään mummojen imagolla myydään sitä parasta muusia ja pullaa. Eikä syyttä. Mummoissa on aina piillyt ikiaikainen viisaus, ja heillä on iskevimmät sloganit.

Nappaa tästä parhaat käyttöösi ja tee vaikutus.

1. Itku tulee herkästi kuin lampaalta kusi!

Ei, tämä ei ole Vain elämää -ohjelman tunnuslause, vaan Pirjon etelähämäläisen herkkismamman vakioheitto.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
 • Kannattaa lohkaista aina, kun alkaa oma kyynelehtiminen liikaa nolottaa: Minulta kun se itku tulee aina yhtä herkästi kuin lampaalta pissi!

2. Kyllä nyt mieli mettä keittää!

Aijai, tämä ihana sanonta oli Eilan rakkaan mummon toteamus, kun hänellä oli oikein hyvä mieli. Hanna oli topakka nainen Pohjois-Karjalan Kiihtelysvaarasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
 • Tämä sopii sinun käyttöösi vaikka sen jälkeen, kun joku harvan kerran sattuu kehaisemaan juuri sinua.

3. Mikä miuta väsyttää!

Tämän lausahti eräs evakkoon joutunut mutta aina elämänmyönteinen Outi-täti, kun häneltä kysyttiin vointia.

 • Ota käyttöösi, kun työnantajasi tai pomosi näyttää epäilevän sinun toimintatarmoasi ja jaksamistasi: Mikä miuta väsyttää!

4. Se on kuin kuraan kuallu kuttu!

Tällä Marian mummo kuvasi erityisen väsynyttä ihmistä.

 • Jaa-has, eipä tartte paljon keksiä esimerkkejä, milloin tätä voi käyttää, niin itsestään kuin muista. Etenkin viikon päätteeksi.

5. Vielä piti miun tuohi kuulla!

Tämän lausahti tuo edellä olevan Outi-tädin poika Pekka, kun kuuli erään kaupunkilaisen päästelevän suustaan ihan uunoja juttuja.

 • Tämän huudahduksen myönteinen tulkinta sopii kuin nenä päähän Vain elämää -sarjaan osallistuville muusikoille. Vielä piti miun tuohi kuulla, mahtava veto!

6. Kun ei tämä elämä ole mikään takuutuote!

Tämä tokaistaan, kun toinen kohtaa vakavan vastoinkäymisen ja valittaa siitä. Viisaan mamman toteamus ei varsinaisesti lohduta, mutta sen ei ole tarkoituskaan niin tehdä. Tarkoitus on nimittäin palauttaa valittaja maan pinnalle.

 • Tälläkin lauseella on nykyisinä epävarmoina aikoina kosolti tilausta ja käyttöä.

7. Ei kaikkien tartte urheilla. Jotkut urheilee, jotkut ei!

Karjalaisen mamman lausahdus lapsenlapselleen, kun tämä suri, että tarttis harrastaa liikuntaa.

 • Tätä voit käyttää vaikka Facebook-päivityksissä sen sijaan, että muiden tapaan hehkuttaisit käyneesi taas sadassa jumpassa ja viidenkymmenen kilometrin lenkillä.

8. Ei kyyneltäkään. Älä koskaan itke miehen tähden!

Eteläpohjalaisen, terveesti ylpeänsorttisen mummun lausahdus, kun lapsenlapsi parkui eroa poikaystävästään.

 • Itku tietty puhdistaa, mutta mummun mielestä rajansa siis kaikella. Voit vaihtaa lausahdukseen miehen-sanan tilalle esimerkiksi myös nämä: nainen, sukulainen, työkaveri, pomo, Vain elämää -musiikkiesitys...

9. Pittää olla napakka!

Tällä sloganilla mummi kehotti olemaan elämässä joka hetki toimelias, sitkeä ja pystyvä, ripeästi töihin ryhtyvä. Lause oli muun muassa epätoivoinen yritys saada teini-ikäiset lapsenlapset osallistumaan kotitöihin, kuten kitkemään kasvimaata.

 • Sinä voit rohkaista tällä iskulauseella taloudessasi mahdollisesti asuvia nuorison edustajia aina, kun nämä osoittavat löysäilyn merkkejä – eli lähes aina. He tykkäävät siitä takuulla.

Mikä on sinun tuntemasi mummon tai papan osuvin slogan? Kerro se meille muillekin kommenttikentässä.

Hyvin syövä

Pitää syyä niin, että vanha penkille jää! Mummun ohje hieman nirsoilevalle pojan tyttärelle ja herkästi opasti vieraitakin näillä sanoin.

 • ylös 27
 • alas 20
Sisältö jatkuu mainoksen alla