Jos ei mummo tiedä, miten asianlaita on, niin ei tiedä kukaan mukaan. Nappaa tästä käyttöösi mummojen parhaat sanonnat, kuten "Mikä miuta väsyttää!" Sen voit lausahtaa aika ajoin vaikka pomollesi.

Nykyään mummojen imagolla myydään sitä parasta muusia ja pullaa. Eikä syyttä. Mummoissa on aina piillyt ikiaikainen viisaus, ja heillä on iskevimmät sloganit.

Nappaa tästä parhaat käyttöösi ja tee vaikutus.

1. Itku tulee herkästi kuin lampaalta kusi!

Ei, tämä ei ole Vain elämää -ohjelman tunnuslause, vaan Pirjon etelähämäläisen herkkismamman vakioheitto.

  • Kannattaa lohkaista aina, kun alkaa oma kyynelehtiminen liikaa nolottaa: Minulta kun se itku tulee aina yhtä herkästi kuin lampaalta pissi!

2. Kyllä nyt mieli mettä keittää!

Aijai, tämä ihana sanonta oli Eilan rakkaan mummon toteamus, kun hänellä oli oikein hyvä mieli. Hanna oli topakka nainen Pohjois-Karjalan Kiihtelysvaarasta!

  • Tämä sopii sinun käyttöösi vaikka sen jälkeen, kun joku harvan kerran sattuu kehaisemaan juuri sinua.

3. Mikä miuta väsyttää!

Tämän lausahti eräs evakkoon joutunut, mutta aina elämänmyönteinen Outi-täti, kun häneltä kysyttiin vointia.

  • Ota käyttöösi, kun työnantajasi tai pomosi näyttää epäilevän sinun toimintatarmoasi ja jaksamistasi: Mikä miuta väsyttää!

4. Se on kuin kuraan kuallu kuttu!

Tällä Marian mummo kuvasi erityisen väsynyttä ihmistä.

  • Jaa-has, eipä tartte paljon keksiä esimerkkejä, milloin tätä voi käyttää, niin itsestään kuin muista. Etenkin viikon päätteeksi.

5. Vielä piti miun tuohi kuulla!

Tämän lausahti tuo edellä olevan Outi-tädin poika Pekka, kun kuuli erään kaupunkilaisen päästelevän suustaan ihan uunoja juttuja.

  • Tämän huudahduksen myönteinen tulkinta sopii kuin nenä päähän Vain elämää -sarjaan osallistuville muusikoille. Vielä piti miun tuohi kuulla, mahtava veto!

6. Kun ei tämä elämä ole mikään takuutuote!
Tämä tokaistaan, kun toinen kohtaa vakavan vastoinkäymisen ja valittaa siitä. Viisaan mamman toteamus ei varsinaisesti lohduta, mutta sen ei ole tarkoituskaan niin tehdä. Tarkoitus on nimittäin palauttaa valittaja maan pinnalle.

  • Tälläkin lauseella on nykyisinä epävarmoina aikoina kosolti tilausta ja käyttöä, ei tarvitse varmaankaan edes selittää, mitä.

7. Ei kaikkien tartte urheilla. Jotkut urheilee, jotkut ei!
Karjalaisen mamman lausahdus lapsenlapselleen, kun tämä suri, että tarttis harrastaa liikuntaa.

  • Tätä voit käyttää vaikka Facebook-päivityksissä sen sijaan, että muiden tapaan hehkuttaisit käyneesi taas sadassa jumpassa ja viidenkymmenen kilometrin lenkillä.

8. Ryssä on ryssä, vaikka voissa paistais!

Tämä itäsuomalaisen mummon vakkarilause on nykyään poliittisesti ja ihmisten yhdenvertaisuuden kannalta erittäin epäkorrekti, mutta viimeaikaisten tapahtumien takia se on alkanut jälleen tunkea keskusteluihin etenkin huoltoasemien kahvibaareissa ja myös kotosalla keittiönpöydän ääressä.

  • Kun aiot sanoa tämän, aukaise vaikka radio tai vesihana lorisemaan, etteivät vakoilusatelliitit nappaa epäilyksiä herättävää kommenttiasi. Äläkä kirjoita tätä mihinkään someen, ethän!

9. Ei kyyneltäkään. Älä koskaan itke miehen tähden!

Eteläpohjalaisen, terveesti ylpeänsorttisen mummun lausahdus, kun lapsenlapsi parkui eroa poikaystävästään.

  • Itku tietty puhdistaa, mutta mummun mielestä rajansa siis kaikella. Voit vaihtaa lausahdukseen miehen-sanan tilalle esimerkiksi myös nämä: nainen, sukulainen, työkaveri, pomo, autoruttu, Vain elämää -musiikkiesitys...

10. Pittää olla napakka!

Tällä sloganilla mummi kehotti olemaan elämässä joka hetki toimelias, sitkeä ja pystyvä, ripeästi töihin ryhtyvä. Lause oli muun muassa epätoivoinen yritys saada teini-ikäiset lapsenlapset osallistumaan kotitöihin, kuten kitkemään kasvimaata.

  • Sinä voit rohkaista tällä iskulauseella taloudessasi mahdollisesti asuvia nuorison edustajia aina, kun nämä osoittavat löysäilyn merkkejä – eli lähes aina. He tykkäävät siitä takuulla.

Mikä on sinun tuntemasi mummon tai papan osuvin slogan? Kerro se meille muillekin kommenttikentässä.

käyttäjä-908
Seuraa 
Liittynyt4.11.2013

Kyllä mummo tietää! Nappaa käyttöösi parhaat sloganit!

Mummot ja äidit ovat viisauden lähteitä! Sen osoittavat nämä kommenttikenttiin teiltä heruneet lauseet omilta äideiltänne ja mummeiltanne, kiitos niistä, ja kertokaa muut ihmeessä lisääkin. Hienoa, että on myös yksi papan lausahdus. Tuo mainio "ennen loppuu koiralta kusi kun pappalta keksit" on varmasti muunneltavissakin hyvin monin eri tavoin :)
Lue kommentti