Mitä onni on sinulle? Pue se joskus sanoiksi. Sekin on askel kohti onnellisempaa elämää.
Mitä onni on sinulle? Pue se joskus sanoiksi. Sekin on askel kohti onnellisempaa elämää.

Nämä yleiset tavat nakertavat onnellisuuttasi. Mutta niistä voi oikeasti päästä irti.

Millaista on onnellinen elämä? Jokaisella on siitä oma käsityksensä. Monien yleisten tapojen on todettu vähentävän onnellisuutta. Tunnista seitsemän pahaa tapaa ja olet jo matkalla, jolla niistä voi päästä eroon.

1. Odottelet aina sopivaa hetkeä.

On paljon helpompaa unelmoida asioista kuin tehdä jotain niiden eteen. Siksi monilta kuluu vuosia, joskus jopa koko elämä siihen, että unelmat jäävät toteuttamatta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suuria asioita ei tarvitse saada aikaan hetkessä – liian nopeat, suuret muutokset aiheuttavat pikemminkin stressiä. Aloita jostain pienestä, ja unelmasi on askeleen lähempänä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2. Syytät itseäsi.

Jotkut pystyvät selviytymään takaiskuista ja kritiikistä helposti. Toisiin moitteet uppoavat syvälle. Ja vaikka kukaan ei olisi edes moittinut, itse sitä voi tehdä usein ja helposti.

Muista, että aina vika ei ollut sinussa ollenkaan: puhkujalla saattoi olla huono päivä tai ihan kokonaan huono elämä. Jos voit, puhu itsesyytöksistäsi jollekin läheiselle. Saat tervettä perspektiiviä asioihin.

3. Pelkäät liikaa.

Pelko kahlitsee meitä usein enemmän kuin itse tiedostamme. Se estää tekemästä asioita, joiden avulla olisimme onnellisempia.

Pelkäätkö usein sitä, mitä muut ajattelevat tai sanoisivat? Usko, että oikeasti kukaan ei ehkä oikeasti ajattelisi tai sanoisi mitään. Useimpien elämä keskittyy omiin ongelmiin ja asioihin.

Tai pelkäätkö jääneesi jostain paitsi? Kaikki ovat jostain. Näe se hyvä, mitä sinulla on.

4. Teet asioita ilman intohimoa.

Moni tekee työtä lähinnä rahan takia. Joskus se on välttämätöntä. Mutta silti voi tavoitella jotain, missä omat lahjat tulisivat parhaiten käyttöön.

Jos et voi palaa täydellä liekillä työssäsi tai sinulla ei ole työtä, suuntaa intohimosi sellaiseen, missä olet hyvä ja mikä ei riipu olosuhteista: ihmissuhteisiin, sanoihin ja tekoihin, harrastuksiin. Luonteesi, taitosi ja koko olemuksesi on arvokas ja odottaa pääsyä käyttöön.

5. Muhittelet vihaa.

On olemassa sanonta: "Viha on aiheuttanut maailmaan paljon ongelmia, mutta ei ole ratkaissut vielä yhtään niistä."

Viha, varsinkin patoutuneena, kuluttaa ihmistä enemmän kuin melkein mikään. Opettele tunnistamaan hetket, jolloin vellot vihassa. Pysäytä itsesi ja päästä siitä irti.

Rakkaus on ainoa keino vihan voittamiseen.

6. Keskityt muiden onneen enemmän kuin omaasi.

Joskus voi näyttää siltä, että kaikki muut ovat onnellisempia kuin sinä. Tai siltä, että muiden onnen saavuttaminen on tärkeämpää kuin sinun.

Mieti, miksi ajattelet niin. Pue joskus itsellesi sanoiksi, mitä onni on sinulle ja mitä se voisi olla tässä kohdassa elämää. Sen jälkeen sitä on helpompi tavoitella. Voi se olla sitäkin, että haluat tehdä toista yhtä onnelliseksi kuin itseäsi. 

7. Suurentelet vaikeuksiasi.

Jospa onkin niin, että vaikeudet ovat sitä, mikä saa meidät näkemään kaiken kirkkaammin. Suuret vaikeudet opettavat ainakin erottamaan kärpäsestä härkäsen ja joskus tekevät paljon vahvemmaksi. Pieniä vaikeuksia ei kannata liioitella.

Älä myöskään kadota vaikeina hetkinä sitä ajatusta, että elämä ei koskaan ole umpikuja. Aina on jokin tie ulos ja uusia mahdollisuuksia.

Lähteet: womanitely.com, positivityblog.com, huffingtonpost.com

Sisältö jatkuu mainoksen alla