Ellet vielä ole alkanut laiskotella, on korkea aika aloittaa. Oikea-aikainen laiskottelu on nimittäin avain kaikenlaiseen menestykseen.

Otitko päikkärit, vaikka piti imuroida? Livistitkö kahvitauolle, vaikka raportti oli vielä kesken? Tunsitko syyllisyyttä? Turhaan. Jokaista laiskottaa joskus, eikä laiskuus aina tarkoita lorvimista. Itse asiassa laiskuus saattaa auttaa ihmistä menestymään. Charles Darwin uinahteli luokkaan kesken tuntien, Winston Churchill lekotteli keinutuolissaan eikä opiskellut järin pitkälle. He ovat esimerkkejä siitä, että laiskuudesta on hyötyä.

Tässä viisi syytä, joiden vuoksi laiskurit voivat päästä pitkälle.

1. He ovat kekseliäitä

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Mukavuudenhaluiset ihmiset ovat yleensä taitavia organisoimaan työnsä fiksusti. He eivät haaskaa aikaa joutavuuksiin, vaan menevät suoraan asiaan. He suoriutuvat tylsistä rutiineista niin nopeasti kuin mahdollista, koska heidän tavoitteensa on tehdä elämästä iisimpää. Kaivurin keksi ihminen, joka oli liian laiska tonkimaan maata lapiolla. Imurin idean kehitti joku, joka ei jaksanut enää lakaista lattiaa. Ehkä kaikkien suurten keksintöjen takana on joku, joka haluaa viettää enemmän aikaa tekemättä mitään?

2. He ovat yritteliäitä

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Laiskoilla ihmisillä on usein kyky visioida suuria, koska heidän päänsä ei täyty joutavilla velvollisuuksilla ja turhalla touhulla. He ajattelevat isosti. Mukavuudenhaluisille ihmisille on tärkeää, että työ ei ole tylsää ja että vaivannäöstä saa kunnon palkkion.

3. He osaavat rentoutua

Yksi menestyksen avain on tietää, koska rentoutua. Mitä enemmän energiaa menee hukkaan, sitä vähemmän sitä jää suurten suunnitelmien toteuttamiseen. Ihmiset, jotka piiskaavat itseään äärimmäisyyksiin koko ajan, vanhenevat muita nopeammin. Jotkut tutkijat ovat jopa sitä mieltä, että erityisen tuhoisaa on pakottaa itsensä ylös sängystä kukonlaulun aikaan aamulla ja ryhtyä heti kuntoilemaan - ainakin jos olet luonnostasi illanvirkku ja yli 40-vuotias.

4. He eivät hermoile turhista

Laiskat ihmiset eivät ryntää asioihin harkitsematta eivätkä sählää useampaa asiaa samanaikaisesti. He tekevät asiat yksi kerrallaan, järjestelmällisesti. Kun herkkähermoisemmat panikoivat, mukavuudenhaluiset stressaavat vähemmän ja tekevät työnsä yhtä rauhallisesti kuin aina.

5. He ovat päämäärätietoisia

Laiskat ihmiset osaavat priorisoida. Heille tärkeintä on oma päämäärä, eivät muiden tavoitteet. He ovat yksinkertaisesti liian velttoja ottamaan stressiä muiden ihmisten päämääristä. He pyrkivät yleensä tavoitteisiinsa nopeasti, jäähän siten enemmän aikaa relata. Älykkäät mutta mukavuudenhaluiset ihmiset ovat luultavasti työpaikkojen tehokkaimpia tyyppejä.

Lähde: lifehack.org

Lue myös:

Tämä ammattijärjestäjä kannattaa "sinne päin" siivoamista

Jos siivous ei hotsita, siitä voi selvitä vähälläkin

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla