Nauti ihanasta sadepäivästä neljän seinän sisällä! Kodista voi tehdä mahtavan retkikohteen, hoitolaitoksen ja lepopaikan. Valitse näistä sopivinta puuhaa.

1. Järjestä omat filmifestarit

Hyvään tv-sarjaan tai elokuvaan uppoutuminen on ihanaa ajanvietettä, kun ei ole kiire mihinkään ja kaipaa kunnon lepoa. Valitse suosikkisi suoratoistopalvelusta, omasta videohyllystä tai etukäteen kirjastosta. Järjestä katsomoon mukavat oltavat: pehmeitä tyynyjä ja peittoja, jaloille rahit ja syötäväksi pientä tarjoilua, kuten kinkku-pekonipiirakkaa ja smoothiet.

2. Pulahda vaahtokylpyyn

Tee itse lempisaippuasi tuoksuinen kylpy. Sekoita puolikkaaseen kupilliseen käsisaippuaa teelusikallinen sokeria tai hunajaa ja munanvalkuainen. Kaada sekoitus juoksevan veden alle, kun valutat vettä ammeeseen. Valkuaisen ansiosta vaahto säilyy pidempään ja hunaja kosteuttaa ihoa.

3. Pidä sisällä piknik

Keräile kasaan kaikki se, mitä ottaisit mukaan ulkona vietettävälle piknikille (ehkä ulkovaatteita lukuun ottamatta). Viritä kaikki viltille olohuoneen lattialle ja avaa vielä ovi tai ikkuna, jotta sisään tulee raikas tuulenhenkäys. Piknikin ohessa voi pelata korttia tai lautapeliä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

4. Leivo suklaaherkkuja

Tai mitä vain herkkuja, joita olet jo pitkään himoinnut. Tästä löydät kauraisten suklaakeksien reseptin ja suussa sulavan minttusuklaakakun ohjeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

5. Kokoa perinnereseptien kirja

Hanki nätti pieni kirjanen tai vihko, leikkaa kuvia lehdistä ja valitse valokuvia perheestä ja suvusta. Liimaa niitä kirjaseen, jonne kirjoitat omat ja suvussa kulkeneet perinnereseptit, ehkä myös niihin liittyviä muistoja. Löydät ohjeet itse paremmin jatkossa tai voit antaa kirjan lahjaksi lapsille.

6. Käynnistä yhden sanan ketju

Perheenjäsentesi iästä riippuen voitte luoda sadun, joka noudattaa erilaisia sääntöjä. Aloita satu sanomalla "Olipa kerran". Yhdessä versiossa jokaisella on lupa lisätä vain sana, toisessa saa lisätä lauseen. Jos mukana on nuoria, valitkaa tarinalle lajityyppi, kuten kauhutarina.

Aikuisten kesken tai omaksi huviksi voi luoda sadun sijasta runon, jossa jokaisella on rivi käytettävissään. Rivit voi valita vaikkapa Kodin Kuvalehdestä.

7. Anna hoitoaineen vaikuttaa.

Kerrankin on aikaa hoitaa hiuksia kunnolla, joten pese ne vaikka päivällä ja anna hoitoaineen olla päässä pitkään ja hartaasti. Jotkut käyttävät tehohoitona majoneesia! Ihan totta. Se voi olla päässä varttitunnin ennen huuhtelua.

8. Järjestä lapsille aarteenetsintää.

Kirjoita johtolankoja, piilota uusia ja keksi pieniä tehtäviä. Viimeisellä rastilla odottaa aarre, joka voi olla vaikka lupaus hampurilaisista tai kasa kolikoita.

Inspiraationa: realsimple.com

Sisältö jatkuu mainoksen alla