KK-keittiön ja Valio kokkausillassa valmistettiin suomalaista suviruokaa. Kesäinen pinaattikeitto saa kauniin vihreän värin tuorepinaatista. Keitto valmistuu näppärästi Kiehu™ maitojuomasta, joka ei pala helposti pohjaan.
KK-keittiöläiset testasivat pinaattikeiton lisäksi myös maukkaan nokkoskeiton. Poimi ravitsevan keiton resepti täältä!
Pinaattikeitto tuorepinaatista
4 annosta
150 g pinaattia tai babypinaattia
8 ½ dl Valio Kiehu™ maitojuomaa
½ kasvisliemikuutio
½ tl suolaa
1 tl sokeria
¾ dl vehnäjauhoja
Tarjoiluun
2 - 4 keitettyä (8 min) munaa
Ruislastuja
- Huuhtele pinaatit. Keitä pinaatinlehtiä runsaassa vedessä 3 minuutin ajan. Valuta vesi pois. Jos käytät babypinaatinlehtiä, niitä ei tarvitse ryöpätä.
- Lisää pinaatinlehtien joukkoon 7 dl maitojuomaa ja puolikas liemikuutio. Keitä hiljalleen 5 min.
- Lisää suola ja sokeri.
- Soseuta sauvasekoittimella.
- Sekoita vehnäjauhot loppuun maitojuomaan (1 1/2 dl). Lisää suurus keittoon ohuena nauhana samalla sekoittaen.
- Keitä hiljalleen 3 - 5 min. Sekoita muutamia kertoja.
- Tarjoa keitto kananmunasilpun ja rouhittujen ruislastujen kanssa.
Katso KK-keittiöläisten kätevä vinkkivideo kananmunasilpun tekoon:
Valio Kiehu™ – Helppo keittää, vaikea polttaa
Valio Kiehu™ maitojuoma kestää keittämisen ja kuumentamisen tavallista maitoa paremmin. Se ei siis pala helposti pohjaan. Maitopohjaista ruokaa ei tarvitse sekoittaa koko ajan, vaan sen voi antaa kypsyä rauhassa välillä hämmentäen, jotta ruoan muut raaka-aineet eivät tarttuisi pohjaan.
Kokeile Valio Kiehu™ maitojuomaa esimerkiksi puuroihin, keittoihin, kastikkeisiin tai lasagneen. Maitojuoma toimii hyvin myös kuumissa juomissa ja sopii sellaisenaan juotavaksi.