KK-keittiön ja Valion kokkausillassa valmistettiin suomalaista suviruokaa. Vatsaa hellivä speltti-mustikkapuuro on helppo valmistaa Valio Kiehu™ maitojuomaan. Katso videolta, kuinka arkisen puuron voi tarjota astetta tyylikkäämmin.
Kun samassa keittiössä hääri 10 ruoanlaitosta innostunutta KK-keittiöläistä, meno oli vuoroin keskittynyttä ja vuoroin vallatonta.
Speltti-mustikkapuuro
4-5 annosta
1 l Valio Kiehu™ maitojuomaa
3 ½ dl spelttihiutaleita
2 dl (100 g) kotimaisia pakastemustikoita
1 rkl sokeria
¼ tl suolaa
Lisäksi
granolaa tai mysliä
tuoreita mustikoita
- Kuumenna maitojuoma kiehuvaksi. Ripottele joukkoon spelttihiutaleet. Sekoita.
- Keitä puuro kannen alla hauduttaen 20 min. Sekoita muutamia kertoja hauduttamisen aikana.
- Mausta puuro sokerilla ja suolalla. Lisää lopuksi pakastemustikat ja kuumenna.
- Nosta puuro levyltä ja anna sen tekeytyä hetki ennen tarjoamista.
- Viimeistele annos halutessasi mustikoilla ja granolalla.
Vinkki: Tämä puuro maistuu kylmänäkin!
Katso videolta, kuinka KK-keittiöläiset loihtivat puurosta salonkikelpoisen aamiaisen:
Valio Kiehu™ – Helppo keittää, vaikea polttaa
Valio Kiehu™ maitojuoma kestää keittämisen ja kuumentamisen tavallista maitoa paremmin. Se ei siis pala helposti pohjaan. Maitopohjaista ruokaa ei tarvitse sekoittaa koko ajan, vaan sen voi antaa kypsyä rauhassa välillä hämmentäen, jotta ruoan muut raaka-aineet eivät tarttuisi pohjaan.
Kokeile Valio Kiehu™ maitojuomaa esimerkiksi puuroihin, keittoihin, kastikkeisiin tai lasagneen. Maitojuoma toimii hyvin myös kuumissa juomissa ja sopii sellaisenaan juotavaksi.