
Jos vatsa ei vedä kaikkia pääsiäisruokia kerralla, upota lampaanjämät pastaan, mämmi sämpylätaikinaan ja suklaamunat pullaan. Rahkan kanssa ei tarvitse kiirehtiä.
Lammas sopii tomaattikastikkeen seuraan
Säilytä lampaan- ja karitsanliha kylmässä kypsentämisen jälkeen. Leikkaa aterialta jäänyt liha ihan ohuiksi lastuiksi ja paista öljyssä rapeaksi. Lisää paistamisen aikana pannulle tilkka hunajaa, jotta lihan pinta hieman karamellisoituu.
Paistetun lampaan kanssa sopii tomaattinen kastike. Lisää tomaattimurskan joukkoon tomaattipyreetä, joka tuo kastikkeen makuun vahvuutta. Laita joukkoon samoja yrttejä, joilla lammas on maustettu sekä tilkka hunajaa, joka pyöristää tomaatin makua.
Sekoita tomaattikastike leveän nauhapastan, pappardellen, joukkoon ja lisää päälle rapeita lampaanlihalastuja.
Lammaslastut sopivat myös pizzan päälle:
Mämmi toimii taikinassa puuron tapaan
Mämmiä voi käyttää leipä- ja sämpylätaikinoissa puuronjämien tapaan. Mämmi tuo leipään makean maltaisen saaristolaisleivän maun. Korvaa osa taikinan nesteestä mämmillä ja jätä mahdollinen siirappi- tai hunalisä pois.
Tee taikina illalla ja paista sämpylät aamulla:
Suklaa sopii leivonnaisten koristeeksi ja makeiden taikinoiden joukkoon
Suklaanjämiä voi käyttää leivonnassa tavallisen suklaan tapaan. Kaikkea suklaata pääsiäismunilla ei kannata korvata, koska munien suklaa ei välttämättä ole niin maukasta kuin leivonnassa yleensä käytetty tumma suklaa.
Suklaamunat voi murentaa myös muffinitaikinaan tai tehdä suklaapullaa.
Murustele patapullan taikinaan pääsiäismunasuklaata:
Vinkki! Rahkan kanssa ei tarvitse kiirehtiä
Jos pääsiäiseltä jää avaamaton rahkapurkki, sitä ei tarvitse käyttää hätäisesti. Rahka on niin hapanta, että se säilyy vielä päiviä viimeisen myyntipäivän jälkeen.