Punssirullalla on hassu lempinimi: dammsugare eli pölynimuri.

Marsipaanifanit rakastavat ruotsalaisia punssirullia. Katso videolta, miten teet hauskat leivonnaiset itse.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Punssirullat

16 kpl, 1 t

Sokerikakkulevy

  • 3 munaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl perunajauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta

Massaan

  • 100 g voita huoneenlämpöisenä
  • 1 dl tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 1 rkl punssia
  • 400 g marsipaania (jääkaappikylmää)
  • tomusokeria kaulimiseen
  • 100 g tummaa suklaata
  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä perunajauhot ja leivinjauhe. Lisää ne taikinaan ja sekoita tasaiseksi varovasti käännellen.
  2. Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille. Paista 225-asteisessa uunissa noin 6 minuuttia. Vetäise kakkulevy leivinpapereineen tasaiselle alustalle. Anna jäähtyä.
  3. Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Murustele joukkoon sokerikakkulevy. Lisää kaakaojauhe ja punssi. Sekoita tasaiseksi sähkövatkaimen pienimmällä teholla.
  4. Muovaa taikina tasaiseksi massaksi. Nosta se leivonta-alustalle, muovaile pötköksi ja jaa 16 palaan. Muotoile jokaisesta palasta noin kuuden sentin mittainen pötkö.
  5. Vaivaa kylmä marsipaani leivonta-alustalla tasaiseksi. Anna sen pehmetä hetki huoneenlämmössä. Kylmä marsipaani ei tartu alustaan, mutta aavistuksen pehmenneenä sitä on helpompi työstää. Kauli marsipaani tomusokerin avulla levyksi, joka on kooltaan noin 25 cm x 25 cm. Jaa se 16 neliöksi.
  6. Kääräise marsipaanineliöt taikinapötköjen ympärille. Nipistä marsipaanin sauma kiinni ja nosta leivokset alustalle saumapuoli alaspäin.
  7. Sulata suklaa. Dippaa punssirullat molemmista päistään suklaaseen. Nosta leivinpaperille ja anna jähmettyä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla