
Kääretorttu on nopea leivonnainen, joka sopii niin arkikahveille kuin juhlapöytään. Rullata voi myös mokkapalat, tiikerikakun ja juustokakun!
Tässä kolme vinkkiä, joiden avulla kääretorttu onnistuu varmasti sekä kolme makuyhdistelmää, joissa on ripaus klassikkoleivosten makua.
Näin onnistut kääretortussa
- Vaahdota hyvin. Kuohkein muna-sokerivaahto syntyy huoneenlämpöisistä kananmunista.
- Jäähdytä peitettynä. Kääretorttulevy ei murene käärittäessä niin helposti, jos annat sen jäähtyä leivinpaperilla ja -liinalla peitettynä.
- Anna vetäytyä. Kääretortun maku ja rakenne paranevat, kun se saa vetäytyä jääkaapissa pari tuntia tai yön yli.
Kolme ihaninta täytettä: mokkapalat, tiikerikakku ja juustokakku
Mokkapalakäärön täyte on paksua mutta kuorrutus ihanan valuvaa.
Tiikerikakusta innoituksen saaneen kääretortun tumma osa maistuu suklaalta. Vaalean täytteen pääosassa ovat valkosuklaa ja appelsiinituorejuusto.
Juustokakun syvin olemus maistuu tuorejuuston, voin, sitruunan ja kanelin liitossa. Tämä kääretorttu on myös gluteeniton.